Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Σε 48ωρο "κλοιό" το ΓΕΝΕ

Την κλιμάκωση των αγώνων αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ. Συνεδριάζει σήμερα η ΕΕ της ΠΝΟ

Το "πράσινο φως" να κλιμακώσει τους αγώνες για την προστασία του δικαιώματος στη δουλιά, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ενάντια στη "μαύρη εργασία" και το δουλεμπορικό κύκλωμα, έδωσαν οι μηχανικοί στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), κατά τη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση.

Οι μηχανικοί, με μυστική ψηφοφορία, ενέκριναν τον απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης της διοίκησης, το οποίο περιλαμβάνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν από σήμερα στις 9 το πρωί με 48ωρο αποκλεισμό του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.Παράλληλα, αποφάσισαν να συνεχιστεί και να ενταθεί η δράση του κοινού μετώπου πάλης που έχουν συγκροτήσει η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" με τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος Πειραιά,ενάντια στην ανεργία, με καθημερινούς ελέγχους στα επισκευαζόμενα πλοία για την πάταξη της "μαύρης εργασίας".

Επιπλέον, οι μηχανικοί, με ψήφισμα της συνέλευσής τους, απαιτούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί - ύστερα από απαίτηση της ΠΕΜΕΝ - να πάρει απόφαση για συμμετοχή των ναυτεργατών στην 24ωρη απεργία στις 9 Απρίλη και για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με διεκδικητικό πλαίσιο που θα απαντά στην εκρηκτική όξυνση των προβλημάτων. Μάλιστα, οι μηχανικοί αποφάσισαν να δώσουν αγωνιστικό "παρών" στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΕΕ της ΠΝΟ.

"Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν είναι παντοδύναμο. Η οργανωμένη παρέμβαση του κλάδου μας, οι συντονισμένοι αγώνες με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα αναστρέψουν τις εξελίξεις προς όφελος των μηχανικών, γενικότερα των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και της οικονομίας της χώρας μας", επισήμανε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝΓιώργος Τούσσας."Οι κινητοποιήσεις - συνέχισε - προς το ΓΕΝΕ, την ΠΝΟ, την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, συνεχίζονται και δεν πρέπει να λείπει κανείς μηχανικός".

Παράλληλα, η ΠΕΜΕΝ, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καλούν τους ναυτεργάτες να πάρουν μέρος μαζικά στις σημερινές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ