Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νέο διεκδικητικό πλαίσιο

ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Εγκρίθηκε με 68 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 2 λευκά, ο απολογισμός δράσης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας,σε μαζική συνέλευση των αντιπροσώπων του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ταυτόχρονα, οι αντιπρόσωποι καθόρισαν το διεκδικητικό πλαίσιο για το 1998, ενώ εγγράφηκε στη δύναμη του ΕΚΛ το σωματείο έλξης ΟΣΕ και νομιμοποιήθηκαν οι αντιπρόσωποι του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων. Στην τελευταία απόφαση διαφώνησαν και - για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο - αποχώρησαν από τη συνέλευση κάποια στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Μιλώντας στη συνέλευση ο Τ. Τσιόγκας,γραμματέας του ΕΚΛ και στέλεχος της ΕΣΑΚ, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων της εργατικής τάξης - μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα - για την αντιμετώπιση της επίθεσης κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, κεφαλαίου εναντίον των εργαζομένων και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Σε απαρίθμηση προθέσεων και αιτημάτων αναλώθηκε ο Στ. Τσουκαλάς, πρόεδρος του ΕΚΛ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, χωρίς να θέτει την ουσία των αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο για το 1998 που καθορίστηκε, αναφέρονται τα αιτήματα για υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτερο ημερομίσθιο τις 8.000 δρχ. και βασικό μισθό τις 200.000 δρχ., για 35ωρο - 5νθήμερο - 7ωρο με αύξηση αποδοχών και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, για επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και των υπολοίπων με το 80% του μισθού, για απαγόρευση απόλυσης στα τελευταία 5 χρόνια απασχόλησης και σε ηλικία άνω των 55 ετών κ.ά., ενώ εκφράζεται η πλήρης αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, καθώς και στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Σε τοπικό επίπεδο οι διεκδικήσεις των εργαζομένων αφορούν σε: Μέτρα για την κλωστοϋφταντουργία και τον ιματισμό με την εφαρμογή κλαδικών πολιτικών. Επαναλειτουργία της ΒΙΟΚΕΡΑΛ και του εργαστηρίου ελέγχου ποιότητας γάλακτος και τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής φίλτρων τεχνητού νεφρού. Να δημιουργηθεί το β' κατάστημα του ΙΚΑ, να λειτουργήσει η πτέρυγα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και να συντομευτούν τα έργα για αποπεράτωση και άμεση λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας. Να προωθηθούν τα έργα εκτροπής του Αχελώου και παραγωγικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ