Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς νοθεία στις εκλογές του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αχα'ϊας

Καταγγελία της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" για τις μεθοδεύσεις του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Αχα'ϊας

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Νοθεία και εκτεταμένη αλλοίωση των συσχετισμών μεθοδεύει το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαϊας,διά του διορισμού αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Συνέδριο Αχαϊας της ΑΔΕΔΥ!

Η ΔΕΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την επιχειρούμενη μεθόδευση από πλευράς πλειοψηφίας του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαϊας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ - ΝΑΡ - ΣΕΑΜ) για τη νόθευση της αντιπροσώπευσης στο συνέδριο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αχαϊας.

"Παρόλο - αναφέρεται - που η πλειοψηφία της διοίκησης του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αχαϊας παρέτεινε αυθαίρετα τη θητεία της για δύο μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες για αντιπροσώπους όπου δεν είχαν γίνει, με ευθύνη του το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαϊας δε συγκάλεσε ΓΣ, ούτε προχώρησε σε εκλογές, φοβούμενο την καταδίκη του από τους καθηγητές για την άκριτη υποστήριξη στις επιλογές της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της (ΠΑΣΚΕ). Μεθοδεύει το "διορισμό" αντιπροσώπων. Με σκοπό να φιμώσει τη φωνή της ΔΕΕ, το στέλεχος του ΝΑΡ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Αναγνωστάκης πρότεινε να διοριστεί και από τη ΔΕΕ ένας αντιπρόσωπος.

Η ΔΕΕ, πιστή στους δημοκρατικούς θεσμούς και τη βούληση των εργαζομένων, αποκρούει τέτοιου είδους συναλλαγές και καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες. Ανεξάρτητα από την απόφαση της Α ΕΛΜΕ Αχαϊας, καλούμε τη διοίκηση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ να μη νομιμοποιήσει τους ΝΟΘΟΥΣ αντιπροσώπους, διαφορετικά, θα χρεώνεται τη νοθεία και θα χρεωθεί και την πολιτική ευθύνη γι' αυτό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα φανεί για άλλη μια φορά η "άτυπη" υποστήριξη της ΠΑΣΚΕ στις τυχοδιωκτικές αριστερίστικες παρεμβάσεις (ΝΑΡ - ΣΕΑΜ), προκειμένου να επιβιώσουν για να τις έχουν και πάλι δεκανίκια στήριξης της πολιτικής τους.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, η ΔΕΕ επιφυλάσσεται για τη στάση της στο Συνέδριο της Πέμπτης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ