Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι υπάλληλοι της Εμπορικής

Σε υπερψήφισή της για ένταση του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, καλεί η "Νέα Συνδικαλιστική Κίνηση"

Αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας για την ανάδειξη νέου ΔΣ, αντιπροσώπων για την ΟΤΟΕ και το ΕΚΑ, καθώς και δυο εκπροσώπων για το ΔΣ της Τράπεζας.

Σε διακήρυξή της η "Νέα Συνδικαλιστική Κίνηση" επισημαίνει στους εργαζόμενους τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούνται για το μέλλον της εργασίας τους, εξαιτίας του ανταγωνισμού των τραπεζιτών, οι οποίοι προκειμένου ληστρικά να αυξήσουν τα τεράστια κέρδη, προωθούν τη μείωση του λειτουργικού κόστους, μειώνουν τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων. Επίσης, εκφράζει τη ριζική της αντίθεση στην άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση των Τραπεζών Εμπορικής - Ιονικής, τονίζοντας ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις επιδιώκεται το μοίρασμα της τραπεζικής αγοράς σε όφελος των Τραπεζών Πίστεως, Eurobank του Λάτση, άλλων μεγάλων επιχειρηματιών, καθώς και ξένων τραπεζών, που είναι οι επίδοξοι μνηστήρες των αντίστοιχων κρατικών.

Μεγάλες ευθύνες επιρρίπτει και στην πλειοψηφία της προηγούμενης διοίκησης (ΔΗΣΥΕ - ΕΑΣ) για τη "δράση" της την περασμένη διετία, χαρακτηρίζοντάς την ως "διετία ένοχης σιωπής". Επίσης καταγγέλλει ότι αυτή η πλειοψηφία απέκρυψε από τους εργαζόμενους τα πραγματικά προβλήματα και τις αντιδραστικές ανατροπές που προωθούνται.

Τέλος, η "Νέα Συνδικαλιστική Κίνηση" καλεί τους εργαζόμενους να την υπερψηφίσουν και με την ψήφο τους για να:

- Υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα της Τράπεζας και να αποκρούσουν κάθε ενέργεια που στόχο έχει τη μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση του Ομίλου της Τράπεζας και γενικότερα.

- Να υπερασπιστούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

- Να υπερασπιστούν το θεσμό της σταθερής και μόνιμης απασχόλησης, τον Οργανισμό του προσωπικού και τις ΣΣΕ και να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια καθιέρωσης ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μερικής απασχόλησης, ωρομισθίου, ελαστικού ωραρίου και ελαστικής απασχόλησης και ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ