Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να βγει ο λαός στο δρόμο

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα

Από το Στρασβούργο, όπου βρίσκεται από χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή τη σφοδρή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, παίζοντας ταυτόχρονα το εκβιαστικό "χαρτί" των πρόωρων εκλογών.

"Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη ότι ο αντιδραστικός της κατήφορος τηναπομονώνει από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, επιχειρεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους ρίχνοντας πλαγίως το χαρτί πρόωρων εκλογών. Για το λαό, όταν ξέρει να χρησιμοποιεί την ψήφο του, οι εκλογές είναι μια ακόμα ευκαιρία.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, έχουν μόνο ένα δρόμο για να ανακόψουν αυτή την πολιτική: Να βγουν στο δρόμο και μέσα από τον πανελλαδικό, μαζικό και ενωμένο αγώνα τους, μέσα από τη μεθοδευμένη, συστηματική και οργανωμένη σύγκρουση και ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική να μετατρέψουν τις εκλογές, δημοτικές και νομαρχιακές, και τις εθνικές όποτε και αν γίνουν, σε κόλαφο για την κυβέρνηση, παίρνοντας υπόψη τους ότι το θέμα δεν είναι ν' αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.

Δε φτάνει, ειδικά σήμερα, η καταδίκη της κυβέρνησης Σημίτη. Πρέπει να καταδικαστεί και η πολιτική των "4 ελευθεριών" του Μάαστριχτ: Της κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργατικής δύναμης. Αλλιώς δεν πρόκειται ν' ανοίξει ο δρόμος για μια φιλολαϊκή πολιτική".

"Σύγχρονη μορφή δικτατορίας"

Σχετικά με τις εξελίξεις στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" η Αλέκα Παπαρήγα,σε άλλη δήλωσή της, επισήμανε: "Είναι η σύγχρονη μορφή της δικτατορίας. Δε χρειάζεται στρατός για να γίνει δικτατορία. Ο οικονομικός καταναγκασμός και το πιστόλι στον κρόταφο μέσω της απόλυσης είναι εξίσου κακό. Δε μας εκπλήσσουν αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης και θέλω να προσθέσω το εξής σχόλιο: Ποτέ δεν είναι αργά. Οσα δε φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια ο λαός σύσσωμος να ματαιώσει ορισμένα αντιλαϊκά σχέδια και να ανοίξει το δρόμο για βαθιές αλλαγές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ