Παρασκευή 17 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Επιδεινώνεται συνεχώς

Επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Καραμανλή, που νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του "Υγεία". Χτες, αναζωπυρώθηκε η παλιά λοίμωξη (σ. σ. αυτή που τον οδήγησε στο Νοσοκομείο). Ο Κων. Καραμανλής παρουσίασε το πρωί πυρετό μεγαλύτερο από 38,5 και τα λευκά αιμοσφαίρια "ανέβηκαν" σε 22.000. Σήμερα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Το ιατρικό δελτίο, που εξεδόθη χτες στις 11 πμ, αναφέρει: "Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου παραμένει σοβαρή, αλλά εξακολουθεί να είναι γενικά σταθερή. Τις πρωινές ώρες σήμερα (σ. σ. χτες) παρουσίασε μικρή παροδική αύξηση της θερμοκρασίας, για την οποία έγιναν όλες οι απαραίτητες διαγνωστικές και θεραπευτικές ενέργειες. Εξακολουθεί η υποστήριξη της αναπνοής με αναπνευστήρα, χωρίς ακόμη να μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για προσπάθεια αποδέσμευσης. Η κατάσταση των υπολοίπων οργάνων και συστημάτων συνεχίζει να παραμένει ικανοποιητική. Για οποιαδήποτε μεταβολή της καταστάσεως, έγκυρη ενημέρωση θα γίνεται μόνον κατόπιν νέου ανακοινωθέντος υπογραφομένου από τους θεράποντες ιατρούς".

Σημειώνεται ότι αν η λοίμωξη δεν υποχωρήσει, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης σηψαιμίας (σ. σ. δηλαδή να προχωρήσει η λοίμωξη στο αίμα). Για να αποκλείσουν αυτό το ενδεχόμενο οι γιατροί, τροποποίησαν χτες το θεραπευτικό σχήμα αντιβιοτικών φαρμάκων, που του χορηγούν.

Οι πνεύμονες του Κων. Καραμανλή εξαιτίας της παραμονής του στον αναπνευστήρα έχουν ατροφήσει. Οι δικές του αναπνοές είναι μηδενικές, ενώ με την υποστήριξη του μηχανήματος έχει 15 αναπνοές το λεπτό. Η κακή αιμάτωση της καρδιάς, εξαιτίας της κακής οξυγόνωσης, ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιακή λειτουργία. Αυτό μεγαλώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης εγκεφαλικού επεισοδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ