Παρασκευή 17 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" η Βιργινία Ποδιά

Η αντρειωμένη αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του λαϊκού - προοδευτικού και κομμουνιστικού κινήματος, Βιργινία Ποδιά, έχασε τη μάχη με το θάνατο ύστερα από ένα σκληρό και πολύχρονο αγώνα.

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή, θερμά της συλλυπητήρια στην αγαπημένη της κόρη Ιωάννα, στα αδέλφια της και τους συγγενείς της.

Η Βιργινία Ποδιά ήταν γόνος αγωνιστικής και ηρωικής οικογένειας, με πολλά θύματα ενάντια στους ξένους και ντόπιους κατακτητές.

Ο άντρας της ήταν ο θρυλικός καπετάνιος του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Γιάννης Ποδιάς, που έπεσε στο πεδίο των μαχών τον Ιούνη του 1947 στον Ψηλορείτη.

Ο αδελφός της, Νίκος Σαμαρίτης, καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, έπεσε σαν ήρωας στις 8 Αυγούστου του 1948 καταδικασμένος σε θάνατο από το Στρατοδικείο Ηρακλείου.

Ο πατέρας της εκτελέστηκε από τους χιτλερικούς κατακτητές. Αλλος αδελφός της "έπεσε" στην Αλβανία.

Την Βιργινία Ποδιά, με τα μεγάλα φωτεινά μάτια, την αγέρωχη καρδιά, την έθρεψαν τα ιδανικά της κοινωνικής προόδου, της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, του σοσιαλισμού, για έναν κόσμο χωρίς φασισμούς και πολέμους. Γι' αυτά τα ιδανικά γνώρισε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές. Σ' αυτά τα ιδανικά έμεινε πιστή ως την τελευταία της πνοή.

Αγαπημένη συντρόφισσα, συναγωνίστρια Βιργινία,

Το όνομά σου θα μείνει πολύτιμη παρακαταθήκη στις νέες γενιές. Ενα πολύτιμο πετραδάκι στο μεγαλόπρεπο οικοδόμημα του ωραίου και της αλήθειας που οικοδομείται από εκατομμύρια αγωνιστές και αγωνίστριες, όπου Γης.

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου!

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

  • Τα θερμά συλλυπητήριά τους εκφράζουν επίσης η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ