Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κούβα παλεύει και θα νικήσει

Επέστρεψε από το νησί της Επανάστασης η μπριγάδα του Συνδικάτου των Οικοδόμων της Αθήνας

Πλημμυρισμένη από εμπειρίες, αλλά και αισιοδοξία και ατράνταχτη πίστη για το μέλλον της Επανάστασης και τον αγώνα, επέστρεψε η μπριγάδα των οικοδόμων από την Κούβα. Το Συνδικάτο των Οικοδόμων για την παραμονή και κυρίως για τη δουλιά της μπριγάδας εξέδωσε χτες την παρακάτω ανακοίνωση:

"Στις 16 του Απρίλη επέστρεψε από την Κούβα η μπριγάδα εργασίας που είχε στείλει στο νησί της Επανάστασης το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας.

Οι τέσσερις οικοδόμοι εθελοντές εντάχθηκαν στη δύναμη της μικρομπριγάδας των υγειονομικών της πόλης του Πινάρ δελ Ρίο και εργάστηκαν 3 εβδομάδες στην οικοδόμηση ενός πενταώροφου κτιρίου, που θα στεγάσει εργαζόμενους που δουλεύουν στα νοσοκομεία της πόλης. Η εμπειρία που αποκόμισε η μπριγάδα του Συνδικάτου στο νησί της Επανάστασης είναι σημαντική.

Επέστρεψε με τη βεβαιότητα ότι η Κούβα δεν παραδίνεται. Ο κουβανικός λαός, παρ' όλες τις δυσκολίες, τραβάει το δρόμο που χάραξε με την επανάστασή του. Ζει και θέλει να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια, ελεύθερος χωρίς προστάτες και δυνάστες, ειρηνικά, ισότιμα και αδελφωμένα με όλους τους λαούς.

Η θέληση αυτή του κουβανικού λαού φάνηκε από τα μέλη της μικρομπριγάδας στον τόπο δουλιάς, από τις συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές και άλλες μαζικές οργανώσεις και από τις επαφές με το λαό της πόλης. Από παντού μας ήρθε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η απόφαση και η θέληση του κουβανικού λαού είναι μία. Αντίσταση ενάντια στον ιμπεριαλισμό.Να στηρίξει τις επιλογές της ηγεσίας της χώρας, να δυναμώσει την επανάσταση, να χτίσει το σοσιαλιστικό του μέλλον, να δυναμώσει την αλληλεγγύη του με όλους τους λαούς.

Αυτός ο περήφανος και ανυπόταχτος λαός που είναι το σύμβολο αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων των προοδευτικών ανθρώπων, όλων των εργατών, γιατί ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό είναι και δικός μας αγώνας. Ο εχθρός του κουβανικού λαού είναι και δικός μας εχθρός.

Χρέος όλων μας είναι να συμμετέχουμε στην καμπάνια αλληλεγγύης του συνδικάτου. Στείλτε χρήματα και φάρμακα στα γραφεία του συνδικάτου ή στα γραφεία των παραρτημάτων στις συνοικίες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ