Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυκλοφορεί διπλός ο "Αδέσμευτος Τύπος"

Αγρια κόντρα Μήτση - Ρίζου με θύματα τους αναγνώστες

Διανύουμε τη νέα, μετά το Πάσχα, Βδομάδα, αλλά για τον "Αδέσμευτο Τύπο" συνεχίζεται η Βδομάδα των... Παθών. Χτες κυκλοφόρησε "εις διπλούν" και το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας - μετά τη διπλή κυριακάτικη έκδοση του Μεγάλου Σαββάτου - από τους Κ. Μήτση και Δ. Ρίζο και "Κύριος οίδε" πότε θα σταματήσει το πρωτοφανές για τα νεότερα, τουλάχιστον, εκδοτικά χρονικά αυτό φαινόμενο. Το πράγμα, πέρα από την καταστρατήγηση κάθε δεοντολογικού κανόνα στο χώρο του Τύπου, έχει βέβαια και την κωμική του πλευρά: Ο Δ. Ρίζος, που διεκδικεί την ιδιοκτησία του τίτλου "Αδέσμευτος Τύπος", καλούσε χτες με απανωτά διαφημιστικά "σποτ" τους αναγνώστες της εφημερίδας να την αγοράζουν μόνο αν υπάρχει το δικό του όνομα στην πρώτη σελίδα... Ταυτόχρονα, τόσο ο ίδιος όσο και ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Κ. Μήτσης εξακολούθησαν τα αλληλομαχαιρώματα, μέσα από τις σελίδες των "δίδυμων" εφημερίδων που εξέδωσαν, αλλά και τον εμπαιγμό των αναγνωστών τους με την παρουσίαση των γεγονότων από τη σκοπιά που τον καθένα τους συμφέρει.

Το μεσημέρι ο Δ. Ρίζος προσήλθε, επίσης, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Κ. Μήτση, προέδρου (όπως αναφέρει) του ΔΣ της ΑΕ με την επωνυμία "Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Εκδόσεων Ραδιοφωνίας και Επικοινωνίας Αδέσμευτος Τύπος", της Ασπασίας Κουλέντη και της Αικατερίνης Καζάντη, μελών του ΔΣ της εταιρίας αυτής, του Κ. Καλογεώργου και παντός άλλου συνεργού τους για "παρασιώπηση εγκλήματος" και "παραβίαση του νόμου περί σημάτων", σε σχέση με τη χτεσινή έκδοση του "Αδέσμευτου Τύπου" και από τον Κ. Μήτση. Ο εισαγγελέας Κ. Καραϊσκος άσκησε εναντίον των προαναφερομένων ποινική δίωξη για το δεύτερο αδίκημα και για παράβαση δικαστικής απόφασης, αναθέτοντας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμακίου τη διενέργεια προανάκρισης. Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει εκδώσει από τις 14 του Απρίλη προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στην παραπάνω εταιρία να εκδώσει ημερήσια εφημερίδα με τον τίτλο "Αδέσμευτος Τύπος" χωρίς την αναγραφή του ονόματος του Δ. Ρίζου ως εκδότη - διευθυντή.

Ο Δ. Ρίζος υποστηρίζει στη μήνυσή του ότι είναι δικαιούχος του σήματος "Αδέσμευτος Τύπος" από τις 9-6-1994, με απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, η πλευρά Μήτση φαίνεται να έχει κατοχυρώσει για λογαριασμό της το σήμα της εφημερίδας "Αδέσμευτος της Κυριακής" με απόφαση της ίδιας Επιτροπής, που εκδόθηκε στις 15 του Απρίλη. Οσο για τον τίτλο του καθημερινού φύλλου, η Επιτροπή επιφυλάχτηκε να αποφασίσει στις 18 του Μάη.

Σήμερα πρόκειται, εξάλλου, να συζητηθούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Κ. Μήτση και Δ. Ρίζου, με τις οποίες ζητούν ο καθένας να απαγορευτεί στον άλλο η κυκλοφορία κάθε εφημερίδας με τον τίτλο που περιέχει τις λέξεις "Αδέσμευτος Τύπος". Ο "χορός", δηλαδή, καλά κρατεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ