Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογολογίας συνέχεια

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση διέψευσε χτες τις φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αξιοποίησε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, με την οποία διαψεύδονται δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει συνεννοηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων για επίσπευση της διαδικασίας της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να μπορεί ο πρωθυπουργός να κηρύξει εκλογές εντός του καλοκαιριού.

Ο Απ. Κακλαμάνης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος θα συνεχιστούν και εντός του Ιουνίου, γεγονός που καθιστά ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για εκλογές την ίδια χρονική περίοδο, ενώ σημειώνει ότι ο ίδιος δε συμμετέχει σε μεθοδεύσεις παρασκηνίου.

Πάντως παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις συνεχίζονταν και χτες τα εκλογολογικά σενάρια, άλλα από τα οποία φέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού να εισηγούνται πρόωρες εκλογές, διότι αν η προσφυγή στις κάλπες γίνει αργότερα το κλίμα για την κυβέρνηση δε θα είναι αντιστρέψιμο, ενώ άλλα σενάρια κάνουν λόγο για εκλογές στις οποίες θα υποχρεωθεί ο πρωθυπουργός λόγω της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης"...

Συνεργάτες του Κ. Σημίτη, οι οποίοι ερωτώντο για τα παραπάνω, απαντούσαν:"Φαιδρότητες"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ