Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Οι τελευταίες ώρες...

Συγγενείς, φίλοι και στενοί συνεργάτες του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Καραμανλή είχαν κατακλύσει χτες από νωρίς το πρωί το Θεραπευτήριο "Υγεία", ελπίζοντας να ακούσουν από τους γιατρούς έστω και μια αισιόδοξη κουβέντα για την κατάσταση της υγείας του. Ομως, οι θεράποντες γιατροί του Κων. Καραμανλή κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι ήταν, καθώς τα ζωτικά του όργανα δεν ανταποκρίνονταν στη θεραπευτική αγωγή. Ακόμη και η καρδιά του - το μόνο όργανο που τον κρατάει στη ζωή, παρά την προβληματική λειτουργία του - άρχισε να τον προδίδει αργά το απόγευμα. Η καρδιακή λειτουργία είχε διαρκή πτώση. Το ίδιο και η αρτηριακή πίεση, η οποία από 12 που ήταν το μεσημέρι έφτασε στο 10 αργά το απόγευμα.

Το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε στις 12 μ. ήταν λιτό και δεν κατέληγε, όπως όλα τα προηγούμενα, με τη φράση: "Επόμενο ανακοινωθέν αύριο, εκτός αν υπάρξει αξιόλογη μεταβολή". Σύμφωνα, λοιπόν, με το ιατρικό δελτίο, "η κατάσταση της υγείας του Προέδρου εξακολουθεί να επιδεινώνεται προοδευτικά και παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη".

Στο Νοσοκομείο η ατμόσφαιρα χτες ήταν τεταμένη. Γιατροί που είχαν συζητήσει με τους θεράποντες γιατρούς του Κων. Καραμανλή έλεγαν ότι η επιστήμη έκανε ό,τι μπορούσε και ότι περιμένουν πλέον το μοιραίο, διότι "βρισκόμαστε στους τελευταίους χτύπους της καρδιάς του Κων. Καραμανλή". Μάλιστα, ο καθηγητής Καρδιολογίας Ευτ. Βορίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους:"Η καρδιά είναι σήμερα (σ.σ. χτες) λιγότερο καλή. Τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα. Τα χρονικά όρια είναι πέρα από τις ικανότητες των γιατρών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ