Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζεται η "ειρηνευτική προσπάθεια"

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Το Σάββατο αρχίζουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων του καθεστώτος των ισλαμιστών Ταλιμπάν της Καμπούλ και του συνασπισμού των ενόπλων που ελέγχουν τις βόρειες περιοχές της χώρας και μάχονται για την ανατροπή του πρώην Προέδρου Ραμπανί, έλεγαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές των Ηνωμένων Εθνών στο Ισλαμαμπάντ.

Οι συνομιλίες θα έχουν αντικείμενο τον τερματισμό των εχθροπραξιών, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες θα προεδρεύουν εκπρόσωποι της ειδικής αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν και της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης.

Την περασμένη Παρασκευή ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπιλ Ρίτσαρντσον, είχε αποσπάσει τη συναίνεση τόσο των Ταλεμπάν, όσο και της αντιπολίτευσης για την εφαρμογή εκεχειρίας και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών πριν από τις 27 Απριλίου. Οπως κι έγινε.

Χθες στην Καμπούλ ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στον πολέμαρχο Αχμεντ Σαχ Μασούντ ότι απελευθερώθηκαν 51 αιχμάλωτοι πολέμου μαχητές Ταλιμπάν, σε μια κίνηση "καλής θέλησης". Οι Ταλιμπάν απελευθέρωσαν νωρίτερα αυτή τη βδομάδα 9 αιχμαλώτους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ