Πέμπτη 23 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία

Τις δολοφονίες, απαγωγές, καταδίκες και φυλακίσεις αγωνιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με αφορμή το φόνο του δικηγόρου Εδουάρδο Ουμάνια Μεντόσα, στις 18 του μήνα, από παραστρατιωτικούς. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Η δολοφονία αυτή δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση. Πρόσφατες είναι ακόμα οι δολοφονίες και άλλων στελεχών του λαϊκού κινήματος, όπως της αγωνίστριας και πρώην ηγετικού στελέχους του ΚΚ Κολομβίας Μαρίας Αράνγκο, του δημάρχου Φορτούλ (Αράουκα) Ερνέστο Κουλίς Γκαρσία, στελέχους της Πατριωτικής Ενωσης, του προέδρου της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Χεσούς Μαρία Βάγε και χιλιάδων άλλων μέσα στα τελευταία χρόνια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Κολομβίας γι' αυτό το βρόμικο πόλεμο σε βάρος του λαϊκού κινήματος και των προοδευτικών κομμάτων είναι τεράστιες. Από τη μια ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για να "καθαρίσει" την εικόνα της στη διεθνή κοινότητα, και απ' την άλλη, νομιμοποιεί τη δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων μέσα από το νόμο για τις "Κονβιβίρ" τους Συνεταιρισμούς Λαϊκής Αυτοάμυνας, όπως κυνικά ονομάζονται".

Τέλος, η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό, τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις του, τα πολιτικά κόμματα και τις νεολαίες να καταγγείλουν το όργιο βίας σε βάρος του λαϊκού κινήματος της Κολομβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ