Σάββατο 2 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕΔΥΕ
Συσπείρωση στο μαχόμενο κίνημα ειρήνης

"Η Πρωτομαγιά του 1998 βρίσκει την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το διεθνές κεφάλαιο, που με εντάσεις, πολέμους, επεμβάσεις, τρομοκρατία, αφαίρεση κοινωνικών κατακτήσεων προσπαθούν να επιβάλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οδηγούν τους λαούς σε σύγχρονο Μεσαίωνα". Αυτό τονίζεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: "Τα Βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου πλήρωσαν και πληρώνουν με αίμα τη νέα τάξη και τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ. Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, η σχεδιαζόμενη ΝΑΤΟική επέμβαση δημιουργούν κινδύνους γενικότερης ανάφλεξης. Το Αιγαίο διχοτομείται και αμερικανοποιείται. Η Κύπρος οδηγείται σε οριστική διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση. Προετοιμάζονται νέες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση και οι δυνάμεις που υποτάσσονται στη Νέα Τάξη μετατρέπουν τη χώρα σε προωθημένη ΝΑΤΟική βάση. Συμμετέχουν ενεργά στις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ. Ο ελληνικός στρατός τίθεται στην υπηρεσία του, μετατρέπεται σε Δύναμη Ταχείας Επέμβασης".

Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ακόμη ότι "ο ενωμένος φιλειρηνικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, το δυνάμωμα των κοινωνικών αγώνων, η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, είναι ο μοναδικός για τους λαούς δρόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους, για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας" και κλείνει με το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συσπειρωθούν στο μαχόμενο κίνημα ειρήνης με τη μαζική συμμετοχή τους στις φετινές εκδηλώσεις του 20ού ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ και τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία στις 17 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ