Σάββατο 2 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Με τη σφραγίδα των ταξικών δυνάμεων

Συντονισμό και αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο", απαίτησαν οι εργαζόμενοι στα πρωτομαγιάτικα ψηφίσματα

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Μαζικά, μαχητικά και διεκδικητικά οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Στερεάς, με μπροστάρηδες τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που έδωσαν τον παλμό και το περιεχόμενο των συγκεντρώσεων, έστειλαν μήνυμα αντίστασης, αντεπίθεσης και ασυμβίβαστου αγώνα κατά της νεοσυντηρητικής λαίλαπας, της αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων του μααστριχτικού τόξου.

Τιμώντας τα 112 χρόνια της Πρωτομαγιάς του Σικάγου, βροντοφώναξαν "κάτω τα χέρια από το 8ωρο", διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν αιτήματα όπως 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο με αύξηση των αποδοχών, να υπερασπιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, απαίτησαν ΔΕΚΟ 100% στο Δημόσιο και κατηγορηματικά απέρριψαν τις ιδιωτικοποιήσεις. Κάλεσαν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσουν από τον"κοινωνικό διάλογο", ενώ απαίτησαν από τα Εργατικά Κέντρα Στερεάς και Εύβοιας να συντονίσουν τα βήματά τους με τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα.

Σε Χαλκίδα, Λαμία και Αμφισσα οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις και με πορεία έφτασαν στους χώρους των συγκεντρώσεων.

Στη Θήβα η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία, όπου οι εργαζόμενοι επέβαλαν στο ψήφισμα, ανάμεσα στα άλλα, αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο" και εναντίωση στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Στη Χαλκίδα η προσυγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγοράς, όπου το ισχυρό μπλοκ των ταξικών δυνάμεων ενισχύθηκε από τους σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας. Μαζί τους και οι αντιστασιακοί, με απόφαση του παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ. Ακολούθησε πορεία στο χώρο της συγκέντρωσης με συνθήματα "λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη" και "Μάαστριχτ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη". Η "Ταξική Ενότητα" κατέθεσε ψήφισμα, το οποίο και έγινε αποδεκτό. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο της Αντίστασης.Στη Λιβαδειά,σε συγκέντρωση που έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και υποσχέθηκαν να παλέψουν για την ανατροπή της.

Ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης έστειλαν από την πλατεία Διάκου και οι εργαζόμενοι της Λαμίας,όπου απέρριψαν το ψήφισμα της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου και απαίτησαν αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο" και ΔΕΚΟ 100% στο δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ