Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη ΧΟΧΤΙΦ

Με δίωρες στάσεις εργασίας ανά συνεργείο, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, ενάντια στην αδιαλλαξία της γερμανικής πολυεθνικής ΧΟΧΤΙΦ και των εργολάβων στο έργο, με απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Εργαζομένων στο νέο αερολιμένα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στο ψήφισμα της Συνέλευσης επισημαίνεται η απόφαση των εργαζομένων να κλιμακώσουν τον αγώνα "για ανθρώπινα μεροκάματα για όλους τους εργαζόμενους, για να σταματήσει η κλεψιά της ασφάλισής μας, για την εφαρμογή του 7ωρου σε όλους και την επίλυση των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο χώρο δουλιάς".

Υπογραμμίζεται ότι "οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, μας έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας, ότι μπορούμε να πετύχουμε γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και ότι δεν υποχωρούμε μπροστά στις τρικλοποδιές και τις πιέσεις της εργοδοσίας".

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με κατώτερα μεροκάματα, 10.000, 13.000 και 15.000 αντίστοιχα για εργάτες, βοηθούς και τεχνίτες. Η ασφάλιση να αντιστοιχεί στις πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων. Αμεση καταβολή των αργιών. Εφαρμογή 7ωρου - 5ήμερου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ