Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδεια απόπλου παρά το απαγορευτικό!

Σε κίνδυνο έθεσε προχτές το ίδιο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών, επιτρέποντας τον αόπλου ορισμένων πλοίων, παρά την απαγόρευση που υπήρχε λόγω καιρικών συνθηκών! Εντονη διαμαρτυρία της ΠΕΜΕΝ

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή αρκετών επιβατών ακτοπλοϊκών πλοίων κατά την προχτεσινή μέρα, αφού, παρά την εντολή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την απαγόρευση του απόπλου όλων των επιβατηγών πλοίων, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη, από το ίδιο το ΥΕΝ δόθηκε άδεια απόπλου σε ορισμένα επιβατηγά, για να εξυπηρετήσει κάποιους εφοπλιστές!Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε το επιβατηγό πλοίο "ΕΞΠΡΕΣ ΝΑΪΑΣ" του εφοπλιστή Α. Αγαπητού το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά, αφού επιβίβασε φορτηγά και οδηγούς, ενώ άλλα απέπλευσαν κενά φορτίου. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Το γεγονός καταγγέλλει, με επιστολή της προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ),επισημαίνοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη μεθόδευση από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του. "Τα μέτρα για τους ασφαλείς πλόες - σημειώνεται - δεν καθορίζονται από τον αριθμό των επιβατών που επιβαίνουν σε κάθε πλοίο, αλλά από τις καιρικές συνθήκες και την ικανότητα των πλοίων να ανταποκριθούν σε αυτές. Δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη κατηγορία πολιτών. Το απαγορευτικό ή πρέπει να ισχύει για όλα τα επιβατηγά πλοία που εκτελούν αντίστοιχα δρομολόγια και έχουν τις δυνατότητες και προϋποθέσεις να ανταποκριθούν στις καιρικές συνθήκες ή όχι". "Αυτός ο τραγέλαφος - συνεχίζει - της μερικής αναστολής του απαγορευτικού βάζει σε άμεσο κίνδυνο τους ασφαλείς πλόες και προσβάλλει την αξιοπιστία του ΥΕΝ με τις ίδιες του τις πράξεις, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ναυτεργατών, των επιβατών, των φορτίων και των πλοίων για να ικανοποιήσουν μερικές εφοπλιστικές εταιρίες στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ