Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι στόχοι της Επιτροπής κατά της Σένγκεν

Η νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα κατά της Συμφωνίας Σένγκεν που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8 - 4 - 98, σε χτεσινό Δελτίο Τύπου αναφέρεται στις μεθόδους με τις οποίες εφαρμόζεται ήδη η διαβόητη συνθήκη στη χώρα μας, όπως "πράσινες κάρτες" σε αλλοδαπούς, φαινόμενα βίας και ρατσισμού, μείωση του ποσοστού χορηγήσεων πολιτικού ασύλου σε πρόσφυγες (Το χαμηλότερο στην Ευρώπη) και επιχειρήσεις "σκούπα" της ΕΛ. ΑΣ.

"Η Συμφωνία Σένγκεν", τονίζει στη δήλωσή της η Επιτροπή, "πέρα από τον αντισυνταγματικό τρόπο που ψηφίστηκε (πρόσκρουση στο άρθρο 28 παρ. 3 του Συντάγματος - Εκχώρηση βασικών κυριαρχικών δικαιωμάτων), περιστέλλει βάναυσα πολιτικά, ατομικά, και συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των πολιτών και γενικότερα κανείς πλέον δε θα αισθάνεται σίγουρος πως ό,τι λέει και κάνει μόνος του, δε θα είναι ήδη γνωστό σε κάποιους "οργανισμούς" στο Στρασβούργο, Παρίσι ακόμα και στην Ουάσιγκτον".

Οι πρώτοι στόχοι της επιτροπής αυτής θα είναι:

- Η ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης για τις επιπτώσεις της Συμφωνίας Σένγκεν και του συνοδευτικού νόμου 2472/97.

- Η επαφή με τοπικούς φορείς, Δήμους, Επιμελητήρια, Σωματεία προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στη Συνθήκη.

- Η δημιουργία νομικού τμήματος δωρεάν παροχής υπηρεσιών για τους θιγόμενους από αυτή τη συνθήκη.

Η Επιτροπή στεγάζεται προσωρινά στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Σουρή 2, τηλ. 031 - 529907 και λειτουργεί για το κοινό κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 17.30 - 19.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ