Κυριακή 10 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα Να τερματιστούν τώρα οι πολεμικοί εξοπλισμοί...

Πακτωλός χρημάτων για την κατασκευή όλο και πιο σύγχρονων όπλων ρέει καθημερινά... Μόνο στη διάρκεια αυτού του χρόνου, όπως ξεκάθαρα αφήνουν να εννοηθεί ο Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, και οι υπουργοί Συντονισμού, Τέο Βάιγκελ, Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, και Αμυνας, Φόλκερ Ρίε, πρόκειται να διατεθούν για πολεμικούς εξοπλισμούς 46,7 δισεκατομμύρια μάρκα. Σύμφωνα, όμως, με τα κριτήρια του ΝΑΤΟ, τα χρήματα αυτά θα ανέρχονται σε 60 δισ. μάρκα. Ημερήσια, λοιπόν, θα ξοδεύονται για πολεμικούς σκοπούς 164 εκατ. μάρκα, ενώ την ώρα 7 εκατ. περίπου. Από την ίδρυση της Μπούντεσβερ και γι' αυτήν έχει διατεθεί το αστρονομικό ποσό των 1,6 τρισεκατομμυρίων μάρκων... Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε σχετική προκήρυξη του Προεδρείου του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που κυκλοφόρησε σε παγγερμανική κλίμακα και με την οποία καλεί το γερμανικό λαό σε αγώνα για μια ριζική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα των πολεμικών εξοπλισμών: Το ΓΚΚ τάσσεται αποφασιστικά και ριζικά ενάντια στους παρανοϊκούς αυτούς εξοπλισμούς, τους οποίους συστηματικά προωθεί το γερμανικό πολεμικό κεφάλαιο. Θα πρέπει αμέσως να διαλυθούν εκείνες οι ειδικές δυνάμεις, οι οποίες προορίζονται για επεμβάσεις σε περιοχές όπου εκδηλώνονται κρίσεις... Οι γερμανικές Ενοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να δρουν σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις, οι οποίες αφορούν την άμυνα της χώρας και να παραιτούνται από οποιουσδήποτε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές προκάλεσαν δύο παγκόσμιους πολέμους με δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπινα θύματα και τεράστιες υλικές καταστροφές. Μια πολιτική, η οποία μειώνει την αναπτυξιακή βοήθεια, αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες και διευκολύνει την εξαγωγή όπλων, είναι εντελώς απαράδεχτη... Το να εξοπλίζεις πρώτα δικτατορικά καθεστώτα, να θησαυρίζεις από τη διεξαγωγή πολέμων και να καλείς μετά "σε δράση για ειρήνευση...", είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με μια πολιτική ασφάλειας. Το Σύνταγμα της χώρας αναγνωρίζει στις Ενοπλες Δυνάμεις μόνο την υπεράσπιση της χώρας. Και έτσι θα πρέπει να παραμείνει η κατάσταση. Να αποκλειστεί, λοιπόν, κάθε επέμβαση της Μπούντεσβερ σε παγκόσμια κλίμακα.

Να διαλυθούν οι ειδικές δυνάμεις επέμβασης...

Στο Καλβ, στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, δημιουργούνται και εκπαιδεύονται εκείνες οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες προορίζονται για μελλοντικούς πολέμους. Πρόκειται δηλαδή, για ειδικές δυνάμεις, οι οποίες επίσημα προπαγανδίζονται για απελευθέρωση αιχμαλώτων. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για κατασκοπία, σαμποτάζ, καθώς και για ένοπλες επεμβάσεις σε "εχθρικούς χώρους...". Αυτές, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα της χώρας και θα πρέπει αμέσως να διαλυθούν...

Οι αθρόες αποκαλύψεις των τελευταίων βδομάδων μαρτυρούν ότι ο προσανατολισμός της Μπούντεσβερ για παγκόσμιους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς είναι ευπρόσδεκτος από τους Γερμανούς νεοναζί. Η θέση που παίρνει ο υπουργός Αμυνας, Φόλκερ Ρίε, σχετικά με επιμέρους περιπτώσεις, είναι απλώς γελοία. Οι επιθέσεις του ενάντια στον Τύπο δεν είναι τίποτα άλλο από αποπροσανατολιστικές μανούβρες. Η απαίτησή του να γίνουν οι αριστεροί, στρατιώτες της Μπούντεσβερ, είναι ανόητη. Η Μπούντεσβερ οικοδομήθηκε από ναζί αξιωματικούς. Ακόμα και σήμερα, πολλά στρατόπεδα φέρουν ονόματα στρατηγών οι οποίοι υπηρέτησαν στο χιτλερικό στρατό, στη διαβόητη Βέρμαχτ. Αντιδημοκρατικές τάσεις, συμπάθειες για καθεστώτα, όπως αυτά του Φράνκο στην Ισπανία, των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, του Πινοτσέτ στη Χιλή, καθώς και άλλες εκδηλώσεις με "ήρωες της Ωέρμαχτ", αποτελούν τυπικές περιπτώσεις για την ιστορία της Μπούντεσβερ. Οποιος λοιπόν θέλει ν απαλλαγεί από το σκοταδισμό αυτό, θα πρέπει ν' αγωνιστεί για τη ριζική αλλαγή αυτής της κατεύθυνσης. Βέβαια, με μερικά τρεμοσβήνοντα κεριά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η αλλαγή αυτή.

Ν. Η. Η

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάντα φταίει κάποιος άλλος... (2007-03-22 00:00:00.0)
Κρίσιμη τοπική εκλογική αναμέτρηση (2000-02-27 00:00:00.0)
Οιδιπόδειο σύμπλεγμα μεταξύ πολιτικής και πολεμικής βιομηχανίας (1999-12-12 00:00:00.0)
Ηξεις - αφήξεις του "Απελευθερωτικού Στρατού" (1998-08-27 00:00:00.0)
Ναι στη "μικρή" διεύρυνση του ΝΑΤΟ (1997-07-04 00:00:00.0)
Ο Γκρατσόφ στο στόχαστρο (1995-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ