Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ναι στη "μικρή" διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Αμυνας που επισκέπτεται τα Ιωάννινα

ΒΟΝΝΗ.-

Υπέρ της "μικρής" διεύρυνσης του ΝΑΤΟ - με τις τρεις δηλαδή μόνον χώρες της κεντρικής Ευρώπης, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία και Ουγγαρία - τάχθηκε ο γερμανός υπουργός αμυνας Φόλκερ Ρίε,σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το ελληνικό πρόγραμμα της "Ντόιτσε Βέλε".

Ο Ρίε - που βρίσκεται από προχτές στα Ιωάννινα για συνομιλίες με τον ελληνα ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο - είπε ότι ως υπουργός αμυνας ιεραρχεί την "περιφρούρηση της αποτελεσματικότητας" της Συμμαχίας και ότι μία "μικρή ημιτελής διεύρυνση ίσως να είναι και το πιο σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες πως η διεύρυνση θα συνεχιστεί...".

Μιλώντας στη συνεργάτιδα του γερμανικού Προγράμματος Ειρήνη Αναστασοπούλου, ο Γερμανός υπουργός αξιολόγησε τη δημιουργία υποστρατηγείων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και στην Τουρκία ως "ένα από τα πιο σημαντικά ανοιχτά ζητήματα της Συμμαχίας", σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι δεν αναμένει λύση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τη δομή του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη την ερχόμενη βδομάδα.

Για το Κυπριακό είπε επίσης ότι το θεωρεί "πρόβλημα - κλειδί" για την περιοχή και τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανατεθεί στη γερμανική αεροναυπηγική εταιρία DASA ο εκσυγχρονισμός ενός αριθμού σκαφών τύπου F-4 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Γερμανός υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τη συνεργασία του με τον Ελληνα ομόλογό του, ο Ρίε είπε: "Συνεργάζομαι πολύ ευχάριστα με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μιλάει τα γερμανικά φανταστικά, έζησε στη Γερμανία όταν στην Ελλάδα ήταν δικτατορία και ταιριάζουμε πολύ σε ό,τι αφορά το στιλ άσκησης πολιτικής... Είναι πραγματιστής, όχι όμως χωρίς οράματα...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ