Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το όνειδος!

Να, λοιπόν, που πράγματι η κυβέρνηση Σημίτη δε διαχειρίζεται απλώς το σύστημα, αλλά "κινείται πέρα από τα σημερινά όρια του συστήματος". Τώρα ξέρουμε πού πάει το δικό σας το μυαλό, αλλά όταν μιλά γι' αυτό ο υφυπουργός Εργασίας, εννοεί το ασφαλιστικό σύστημα και το υπάρχον σύστημα των εργασιακών σχέσεων. Ετσι, εμφανίστηκε χτες σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ να δηλώνει με... τόλμη ότι τα μέτρα, που μελετά η κυβέρνηση και για το ένα και για το άλλο σύστημα, "ή θα γίνουν και θα πετύχουν ή πρέπει να τα εγκαταλείψουμε όλα και να γυρίσουμε τη χώρα δεκαετίες πίσω"..!

Βλέπετε, ο Χρ. Πρωτόπαππας, ως βέρος "εκσυγχρονιστής", έχει όλο το θράσος που απαιτείται για να εμφανίζει το άσπρο, μαύρο. Την κατάργηση του οχτάωρου, σαν "πρόοδο". Το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, σαν "ασφάλεια και εξασφάλιση για τον εργαζόμενο" και τον αγώνα για τη διατήρηση και τη διεύρυνση των κατακτήσεων, σαν "αντίδραση της κοινωνίας σε κάτι καινούριο"!

Μόνο που από τότε που ήταν πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν έχουν περάσει δεκαετίες, αλλά λιγότερο από δυο χρόνια. Δυο χρόνια, όμως, τόσο "παραγωγικά", ώστε να φτάσει το άτομο στο έσχατο όριο του εξευτελισμού. Ετσι, που ακόμη και οι ίδιοι οι "σύντροφοί" του από τις τράπεζες, να ζητάνε, κατά την προχτεσινή συγκέντρωση, τη διαγραφή του από τα μητρώα της ΟΤΟΕ, ως όνειδος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ