Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το ξεπούλημα της Ιονικής

"Οι εξελίξεις στην Ιονική Τράπεζα μεθοδεύονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, που έχει αποφασιστεί από την ΕΕ, με τη συμμετοχή και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι σχεδιάζεται και επίκειται το ξεπούλημα της Ιονικής και των ΔΕΚΟ. Αν δεν είχε καλλιεργηθεί στους εργαζόμενους η επανάπαυση, από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ και αν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των ΔΕΚΟ - Τραπεζών, σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων θα γινόταν από καλύτερες θέσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις τράπεζες είναι δίκαιες και πρέπει, έστω και την τελευταία στιγμή, να συνεχιστούν μαζικά, αποφασιστικά και σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες των τραπεζοϋπαλλήλων και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του. Καταγγέλλει την πολιτική ξεπουλήματος της Ιονικής Τράπεζας που θίγει άμεσα τους εργαζόμενους, οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδων και στην επιβολή εργασιακών σχέσεων του προηγούμενου αιώνα.

Το μόνο κερδισμένο απ' αυτή τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική θα είναι και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ δε μένει αδιάφορο στο αν το τραπεζικό σύστημα θα βρίσκεται στον κρατικό ή στον ιδιωτικό τομέα, αν και γνωρίζει ότι είτε έτσι είτε αλλιώς το τραπεζικό σύστημα στις υπάρχουσες συνθήκες λειτουργεί υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Ωστόσο, το τραπεζικό σύστημα που ανήκει στον κρατικό τομέα, διατηρεί κάποιες δυνατότητες ελέγχου και παρέμβασης. Δημιουργούνται ορισμένες αντικειμενικές προϋποθέσεις παρέμβασης και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο κρατικός τομέας, για να έχει τη δυνατότητα να δρα υπέρ των εργαζομένων και όλου του λαού, πρέπει να λειτουργεί στα πλαίσια μιας φιλολαϊκής πολιτικής, όπου θα συγκρούεται με το μεγάλο κεφάλαιο, θα ενισχύει τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και γενικά θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης στα χέρια της λαϊκής εξουσίας.

Σήμερα ο παλλαϊκός αγώνας και το μέτωπο όλων των εργαζομένων είναι όρος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ