Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στόχος η αποκατάσταση της... τάξης!

Εκβιαστική, σε βάρος των εργαζομένων, παρέμβαση της διοίκησης τής υπό πώληση Τράπεζας

Με ποινικοποίηση της απεργίας - δηλαδή του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργούν προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα του δημόσιου - απειλεί η διοίκηση τους εργαζόμενους στην Ιονική Τράπεζα, που αγωνίζονται να αποτρέψουν το ξεπούλημα της αρχαιότερης ελληνικής τράπεζας με απεργίες διαρκείας. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή, επίσημη ανακοίνωση της Ιονικής Τράπεζας, που εκδόθηκε με αφορμή την τρίτη μέρα απεργίας των εργαζομένων στην Τράπεζα, ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για την πώληση τουλάχιστον του 51% των μετοχών της Ιονικής σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η "διοίκηση της τράπεζας":

  • Ζητά την κατανόηση των πελατών της για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις συναλλαγές με την Τράπεζα, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και εκφράζει τη "βεβαιότητα ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη"! Για την ιστορία, να σημειωθεί, πως η ορολογία "αποκατάσταση της τάξης", θυμίζει μέρες της χούντας των συνταγματαρχών, που αποκαθιστούσαν τη "διασαλευθείσα τάξης" μέχρι και με τα τανκ.
  • Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την ανησυχία των εργαζομένων στην Ιονική, που απεργούν για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της Τράπεζας, με το αστήρικτο επιχείρημα ότι "η κυβέρνηση εγγυάται τις θέσεις εργασίας"!
  • Καλεί τους εργαζόμενους στην Ιονική "να αναλάβουν τις ευθύνες τους" (!), να στηρίξουν την κυβερνητική απόφαση για το ξεπούλημα της Τράπεζας, να επιτρέψουν την "απρόσκοπτη προσέλευση στους χώρους εργασίας του προσωπικού ασφαλείας και των υπαλλήλων που επιθυμούν να εργαστούν" και "να παύσουν να καταλαμβάνουν τμήματα της Τράπεζας".
  • επικαλείται τη μελέτη της ΜΟΝΙΤΟΡ - που προκρίνει ως την πιο βιώσιμη λύση τη συγχώνευση της Ιονικής με την Εμπορική - για να υποστηρίξει ότι κάθε άλλη λύση, πέρα από την πώληση της Τράπεζας που επέλεξε η κυβέρνηση, συνεπάγεται μαζικές απολύσεις!

Στο διά ταύτα, η διοίκηση της Ιονικής, απειλεί τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, πως αν δεν υποταχθούν στη λογική του "σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω", θα τους καθίσει στο... σκαμνί. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εφόσον οι εργαζόμενοι δεν καθίσουν στο τραπέζι του "διαλόγου" για να συζητήσουν με τη διοίκηση (να συζητήσουν τι; Το ξεπούλημα της Τράπεζας;), η διοίκηση θα υποχρεωθεί να προσφύγει στα δικαστήρια (γίνεται αναφορά σε "όλα τα ένδικα μέσα", με πρόσχημα την "προστασία των συμφερόντων των πελατών της, των υπαλλήλων και της Τράπεζας", τα οποία... "θέτουν σε κίνδυνο" οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ