Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Απόφαση για κινητοποιήσεις και συντονισμό

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 20 Μάη και μια σειρά ενέργειες, με στόχο την κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΚ Πάτρας,κάτω από την πίεση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ταξικών δυνάμεων.

Στη συνεδρίαση του ΕΚΠ τα τέσσερα μέλη της διοίκησης που ανήκουν στη ΔΑΣ,παρουσίασαν πλαίσιο δράσης, προβάλλοντας ως στόχους πάλης την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής με την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων και των εργατικών κατακτήσεων, την παραμονή των ΔΕΚΟ κατά 100% στο Δημόσιο και την αποχώρηση από τον ψευδεπίγραφο "κοινωνικό διάλογο". Αυτό το πλαίσιο δεν έγινε δεκτό, καθώς υπήρξαν διαφωνίες σε σχέση με την κατεύθυνση ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής.

Ωστόσο, μετά από πρόταση της ΔΑΣ πάρθηκαν ομόφωνα οι ακόλουθες αποφάσεις: Διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 20 Μάη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή εργοστασιακών, κλαδικών σωματείων και σωματείων των ΔΕΚΟ. Το ΕΚΠ να συγκαλέσει σύσκεψη των σωματείων κοινής ωφέλειας με στόχο το συντονισμό της πάλης τους. Σύγκληση σύσκεψης των ΕΚ της Δυτικής Πελοποννήσου, της Δυτικής Στερεάς και των Ιόνιων νησιών για κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων της περιοχής. Το ΕΚΠ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενεργητικότερη συμπαράσταση των εργαζόμενων στους αγώνες των αγροτών, εκφράζοντας τη στήριξη και συμπαράστασή του σ' αυτούς, ιδιαίτερα στις δικαστικές διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ