Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπέγραψαν σύμβαση οι λιθογράφοι

"Ανέκρουσαν πρύμναν" οι εκπρόσωποι των λιθογραφικών επιχειρήσεων από τις θρασύτατες αξιώσεις τους για αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων και επιβολή ελαστικών μορφών εργασίας και κάτω από την αποφασιστικότητα της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και των εργαζομένων στον κλάδο, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το '98.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της, η σύμβαση προβλέπει αύξηση 2,5% από 1ης Γενάρη και 3,7% από 1ης Ιούλη. Επιπλέον καθιερώθηκε νέα ειδικότητα του ρολλοφορέα χάρτου, αναγνωρίστηκε η ειδικότητα του κόφτη και ανέβηκε το βασικό μεροκάματο της ειδικότητας, ενώ μειώθηκε από τα 17 στα 15 χρόνια η προϋπηρεσία για δικαίωμα πέντε βδομάδων θερινής άδειας κ. ά.

Επίσης, υπογράφτηκε η κλαδική σύμβαση εργασίας της φωτοστοιχειοθεσίας με αυξήσεις 3% από 1ης Γενάρη και 3% από 1ης Ιουλίου και μειώθηκαν τα χρόνια προϋπηρεσίας (από 17 σε 15) για 5η βδομάδα άδειας, αναγνωρίστηκε σαν αργία με πληρωμή η ημέρα του Αγ. Πνεύματος κ. ά. Συμφωνήθηκε και η κλαδική σύμβαση των βιβλιοδετών με ποσοστό αύξησης 6% σε μια δόση, μείωση της προϋπηρεσίας για την 5η βδομάδα άδειας από 17 σε 15 χρόνια κ. α.

- Ολοκληρώνονται σήμερα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και αντιπροσώπων για το ΕΚΑ και την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.Οι λιθογράφοι μπορούν να ψηφίσουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στα γραφεία της Ενωσης (οδός Σολωμού 65, 7ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ