Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσπάθεια διάλυσης σωματείου

Εξώδικα κατά του προέδρου Θ. Τσόμπου και του ταμία Λ. Τσιρίδη του επιχειρησιακού σωματείου έστειλε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης "Εμ. Ν. Καζής",κατηγορώντας τους με αβάσιμα επιχειρήματα, την ίδια στιγμή που σωματείο και εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν τα 100 εκατ. δρχ. που τους οφείλει ο εργοδότης και να σταματήσει το καθεστώς των παράνομων υπερωριών!

Ταυτόχρονα ο εργοδότης αρνείται να δώσει στον ταμία του σωματείου και πρόεδρο της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας εργασία στα μηχανήματα που εργάζεται σαν φρεζαδόρος εδώ και 24 χρόνια και απαιτεί απ' αυτόν να αλλάξει ειδικότητα! Μάλιστα ελάχιστη ώρα μετά την αποστολή των εξωδίκων, κάλεσε ομάδα εργαζομένων να συζητήσουν σε ταβέρνα, σημειώνοντας πως αυτό θα συνεχιστεί και με άλλους εργαζόμενους.

Τις ενέργειες αυτές του εργοδότη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων "ΚΑΖΗΣ" και επισημαίνει πως αποτελούν προσπάθεια για διάλυση του σωματείου, για τρομοκράτηση και διάσπαση των εργαζομένων, ώστε να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Επισημαίνει τη χρονική περίοδο που στάλθηκαν τα εξώδικα, υπογραμμίζοντας πως ο εργοδότης απαιτεί ουσιαστικά να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται και καλεί το υπουργείο Εργασίας και τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις να παρέμβουν ώστε να σταματήσουν οι προκλήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ