Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθλια παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων

Σε πριμ προς τους εκλεκτούς κοινοτάρχες της πάει να μετατρέψει το επίδομα των ανέργων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας η κυβέρνηση!

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Τα όρια της πολιτικής απατεωνιάς αγγίζει η αντιμετώπιση των ανέργων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας από την κυβέρνηση. Ετσι, ενώ πριν 10 μέρες ο υπουργός Εργασίας και το ΔΣ του ΟΑΕΔ ενέκριναν την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 150.000 δραχμές σε 541 άνεργους, βάσει λίστας του σωματείου των μεταλλευτικών επιχειρήσεων, με εντολή του υπουργείου Εργασίας θα επανεξεταστεί το ζήτημα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν επαχθέστεροι όροι.

Στην απόφαση που είχε πάρει ο ΟΑΕΔ είχε τεθεί ως προϋπόθεση το οικογενειακό εισόδημα αυτών που θα πάρουν το επίδομα να μην ξεπερνάει για το 1997 το ποσό των 3.000.000 δραχμές, να παραμένουν άνεργοι και να μην είναι τακτικά επιδοτούμενοι. Μόλις προχτές, λοιπόν, το υπουργείο επανέρχεται, (προφανώς κάτω από εσωκομματικές "πιέσεις" και των φιλοκυβερνητικών κοινοταρχών) και δίνει εντολή να επανεξεταστεί το ζήτημα, ανοίγοντας το δρόμο στους κοινοτάρχες να κάνουν το προεκλογικό - ρουσφετολογικό τους παιχνίδι.

Οι νέες προϋποθέσεις που προτείνονται είναι α) ότι δε θα ισχύει η κατάσταση (λίστα) των ονομάτων του σωματείου και β) δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν από 30-75 ένσημα. Κάτι που - σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου - αποκλείει από την ενίσχυση, το 85-90% των εγγεγραμμένων στο σωματείο ανέργων!Αμεσα, υπήρξε η αντίδραση του σωματείου, το οποίο με ανακοίνωσή του εκφράζει την αγανάκτηση και οργή των ανέργων γι' αυτήν την ενέργεια. "Η κυβέρνηση και ο ΟΑΕΔ - τονίζεται - αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το αντικοινωνικό και ανάλγητο πρόσωπό τους για τους άνεργους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες και να πριμοδοτήσουν τους ημέτερους κοινοτάρχες". Το μήνυμα, καταλήγει η ανακοίνωση θα το πάρουν και στις απερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ