Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η βαρβαρότητα των ΜΑΤ "ασπίδα" μιας βάρβαρης πολιτικής

Τις δυνάμεις καταστολής και τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ αντιπαρέταξε χθες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη μεγαλειώδη απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει έτσι μια βάρβαρη πολιτική.

Για πρώτη φορά, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, χτυπιέται με τέτοιο τρόπο έξω από τη Βουλή πανεργατική συγκέντρωση και μάλιστα βάσει προμελετημένου σχεδίου,όπως αποδεικνύει η διάταξη των αστυνομικών δυνάμεων και ίδια η εξέλιξη των επεισοδίων!

Προσχεδιασμένη αποδεικνύεται και η βίαιη επίθεση κατά των απεργών διαδηλωτών του Πειραιά, όπου η χθεσινή μέρα ξημέρωσε με συλλήψεις συνδικαλιστών!

Βάσει του ίδιου προμελετημένου σχεδίου και αποσκοπώντας στο προβοκάρισμα και στην ευθεία υπονόμευση της ίδιας της προοπτικής της ανάπτυξης της πάλης,κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, σαν "έτοιμοι από καιρό", έφτασαν στο σημείο να βγουν - συντονισμένα και προφανέστατα διατεταγμένα - και να καταγγείλουν ευθέως σαν υπαίτιους και σχεδιαστές των επεισοδίων τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΕΣΑΚ! Σ' αυτή την αντικομμουνιστική, προβοκατόρικη επίθεση, πρωτοστάτησε το πρασινογάλαζο δίδυμο του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλος και Γ. Μανώλης!Ακολούθησε, βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Εργασίας και η ΠΑΣΚΕ ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, σε αγαστή συνεργασία με μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης!

Ωστόσο, ο κλιμακούμενος αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και η καθημερινή πλέον "κάλυψη" της βαθιά αντεργατικής πολιτικής της πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ, δεν πτοούν τους εργαζόμενους, που και χθες με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις, έστειλαν μήνυμα ότι δεν παραδίνονται, δε συμβιβάζονται.Και αυτό, παρά την ανοιχτή απεργοσπαστική δράση στελεχών του κυβερνητικού συνδικαλισμού που επεκτάθηκε σ' όλη τη χώρα. Αυτό το μήνυμα, καθώς και την απαίτηση για κλιμάκωση των αγώνων που εκφράστηκε σε όλες τις συγκεντρώσεις, θέλησε να "πνίξει" το πρασινογάλοζο δίδυμο της ΓΣΕΕ, δηλώνοντας χωρίς ντροπή και σε όλους τους τόνους ότι η κινητοποίηση απέτυχε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ