Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Απαίτηση για κλιμάκωση

Συγκεντρώσεις και στους τέσσερις νομούς

ΛΑΡΙΣΑ. -

Με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις μπροστά στα Εργατικά Κέντρα των πόλεων, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της Θεσσαλίας, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, κατάργησης των εργασιακών σχέσεων, λιτότητας και ανεργίας.

  • Στη Λάρισα η απεργιακή συγκέντρωση ήταν μαζική και δυναμική. Μίλησαν ο Π. Λιόλιος,ταμίας του Εργατικού Κέντρου και ο Β. Κουτσογιάννης,πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, που υπογράμμισαν πως μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση αυτής της αντεργατικής πολιτικής είναι ο ενωτικός και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία.
  • Στο Βόλο μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία σε αρκετά εργοστάσια και ΔΕΚΟ ("ΚΑΝΑΚΗΣ" 90%, "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ" 80%, "ΕΒΙΕΣΚ" 75%, διοικητικοί ΟΤΕ 95%, τεχνικοί ΔΕΗ 70%), ενώ μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση ο Κ. Παπαδόπουλος,μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης ότι και αυτή την απεργία, όπως και σε όλες σχεδόν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της περιοχής, επιχείρησε να την υπονομεύσει. Να σημειωθεί πως υπήρξαν καταγγελίες ότι η πλειοψηφία της διοίκησης που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ και στον ΣΥΝ, μαζί και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ καλούσαν εργαζόμενους να κάνουν στάσεις εργασίας, αντί για απεργία.
  • Στα Τρίκαλα,στη συγκέντρωση μίλησαν οι Αχ. Παλάβρας και Κ. Μπαλλάς,μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ παραβρέθηκαν ο Αχ. Κανταρτζής βουλευτής του ΚΚΕ, ο Θ. Τσέργας υποψήφιος Νομάρχης και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κι άλλων μαζικών φορέων του νομού.
  • Στην Καρδίτσα,μίλησε ο Στ. Γούλας,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος ζήτησε να φύγουν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τον λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, να καθορίσουν αμέσως οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων για ν' αντιμετωπιστεί η αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για καλύτερη οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο και ο συντονισμός της σε ευρύτερο επίπεδο, μαζί και με τα συνδικαλιστικά όργανα των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, του συλλόγου δασκάλων - νηπιαγωγών, ενώ τηλεγράφημα έστειλε ο Β. Μπούτας,βουλευτής του ΚΚΕ, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα δικαστήρια της Λάρισας, όπου δικάζονταν αγρότες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ