Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Επιτυχία, παρά την υπονόμευση

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Αρκετά ικανοποιητική υπήρξε η συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη πανελλαδική πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις τράπεζες στη Στερεά και την Εύβοια, σε ποσοστά που κυμάνθηκαν από 40 έως 100%, ενώ σε καλά επίπεδα κυμάνθηκε και η συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στη βιομηχανία.

Παρά τις υπονομευτικές τακτικές των ηγεσιών των Εργατικών Κέντρων της Στερεάς και της Εύβοιας (στη Χαλκίδα παρά την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, στη συνέχεια μέλη της διοίκησης ως πρόεδροι επιχειρησιακών σωματείων έπαιρναν αποφάσεις για δίωρες ή τρίωρες στάσεις εργασίας), που επιδίωκαν μια απεργία "άοσμη" και αδύναμη, οι εργαζόμενοι με την αγωνιστική τους συμμετοχή έστειλαν διπλό μήνυμα.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση, ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της και τους "πάτρωνές" της, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους βιομήχανους και το δεύτερο προς τις συνδικαλιστικές εκείνες ηγεσίες που βάζουν "πλάτη" για το πέρασμά της.

Στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που έγιναν στις πρωτεύουσες των νομών - στη Χαλκίδα από το Σωματείο Οικοδόμων και συνδικαλιστές, στη Λαμία και στην Αμφισσα με αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων - καταγγέλθηκε η νεοσυντηρητική λαίλαπα που καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα, δημιουργεί εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα, ξεπουλάει την παραγωγική βάση της χώρας στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, κατακρεουργεί τη δημόσια παιδεία και υγεία. Παράλληλα, επισημάνθηκε από τους ομιλητές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντείνει τον αυταρχισμό της και ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διαθέτει για να καθυποτάξει το μαζικό λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση όλοι οι ομιλητές κάλεσαν τα λαϊκά στρώματα να αντιτάξουν το μονόδρομο του δικού τους λαϊκού μετώπου πάλης, συσπειρωμένα και ενωτικά να δώσουν τη μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των πολιτικών της εκφραστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ