Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μαχητική παρέμβαση για τις συμβάσεις

Τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ήταν ο επόμενος σταθμός, μετά τη Βουλή, των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση χτες και στην πορεία που ακολούθησε, αμέσως μετά.

Οι εργαζόμενοι ξεδίπλωσαν το πανό τους έξω από το κτίριο της ΕΣΕΕ, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Θέλουμε αυξήσεις πραγματικές και όχι ανατιμήσεις καθημερινές" και "Κάτω τα χέρια απ' τις συμβάσεις" την ίδια ώρα που στο εσωτερικό του κτιρίου πραγματοποιούνταν συνάντηση μεταξύ των εμπόρων και συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κλαδική σύμβαση των εμποροϋπαλλήλων.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παραβρέθηκε στη συνάντηση και κατέθεσε στους εμπόρους τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων, αφού η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ, στα σχέδια συμβάσεων που έχει διαμορφώσει, περιλαμβάνει"αιτήματα", ορισμένα από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν υπαγορευτεί από τους ίδιους τους εργοδότες.

Από την πλευρά τους οι έμποροι επανέλαβαν τη "γενναιόδωρη" πρότασή τους για αυξήσεις στα πλαίσια της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας, απέρριψαν κάθε θεσμικό αίτημα, ενώ απαίτησαν διετή σύμβαση και εργασιακή ειρήνη! Η πρόταση αυτή απορρίφτηκε από τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συνεχίζουν να πιέζουν για υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων.

Σ' αυτόν τον αγώνα κάλεσαν να συμμετέχουν και τα άλλα σωματεία του κλάδου, ενώ καλούν και τους αντιπροσώπους του 31ου συνεδρίου της ΟΙΥΕ που ξεκινάει το Σάββατο να καταγγείλουν την τακτική της πλειοψηφούσας παράταξης στην ΟΙΥΕ, της ΠΑΣΚΕ, και να την καταψηφίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ