Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στο πλευρό των ξυλοκοπημένων απεργών η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με τα συνθήματα "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι την Αλ. Παπαρήγα

Στη 1.10 χτες το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά τη νέα γκανγκστερική, βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά της ομάδας περιφρούρησης της απεργίας, έφτασε στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Ιονικής η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.Κατά την είσοδο της Αλ. Παπαρήγα στο χώρο, τα χειροκροτήματα από τους απεργούς της Ιονικής και τους εργαζόμενους του Πειραιά έπεφταν "βροχή". Το ίδιο και τα συνθήματα: "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", "Εξω τα ΜΑΤ από την Ιονική".

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με απεργούς της Ιονικής, οι οποίοι της κατήγγειλαν τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ, ενώ υπογράμμιζαν την ουσιαστική στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους. Από χειροκροτήματα και συνθήματα διακοπτόταν συνεχώς, λίγο μετά, η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα προς τους συγκεντρωμένους.

Μετά το τέλος της ομιλίας της, ζήτησε να συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά, ο οποίος και βρισκόταν μέσα στο κτίριο της Ιονικής. Μετά από έντονη απαίτηση της Αλ. Παπαρήγα, πέρασε από τα ΜΑΤ, που ήταν παραταγμένα μπροστά από το κτίριο της Ιονικής, και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου των εργαζομένων στην τράπεζα.

Η Αλ. Παπαρήγα ενημερώθηκε για το ότι, εκτός από τον αστυνομικό διευθυντή, που συντόνιζε την "επιχείρηση", βρισκόταν στην τράπεζα και εισαγγελέας. Κατά τη διάρκεια συνομιλίας της, όμως, με τον αστυνομικό διευθυντή, η εισαγγελέας, γυρίζοντας ουσιαστικά την "πλάτη" στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποχώρησε και μπήκε μέσα στο κτίριο της Ιονικής, μη θέλοντας, όπως φαίνεται, να "δικαιολογήσει" την παρουσία της εκεί!

Το γεγονός επισήμανε ενημερώνοντας αμέσως μετά τους εργαζόμενους η Αλ. Παπαρήγα και η απάντηση ήρθε από τους συγκεντρωμένους με το σύνθημα: "Η τρομοκρατία δε θα περάσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ