Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά αλληλεγγύη στους απεργούς

Υπόθεση όλων η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας

Κάθε λεπτό που περνούσε χτες κατέφθαναν στην Ιονική Τράπεζα εργαζόμενοι από όλους τους χώρους δουλιάς του Πειραιά, συνδικαλιστές, συνταξιούχοι και νεολαίοι. Εργαζόμενοι από τις καπνοβιομηχανίες του "Κεράνη" και του "Παπαστράτου",οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, με το αίτημα της υπογραφής ικανοποιητικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αμέσως μετά τη δική τους συγκέντρωση, έφτασαν γύρω στις 12 το μεσημέρι στο χώρο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να ενισχύσουν τον αγώνα των απεργών της Ιονικής. Κλιμάκια των απεργών της Ιονικής, αλλά και των εργαζομένων περιόδευαν στους δρόμους του Πειραιά και ενημέρωναν τους πολίτες για τη νέα βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ.

Στις 12 το μεσημέρι, ο Π. Σαλπέας, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Κίνησης Πειραιάς - Αναγέννηση,παίρνοντας το λόγο, δήλωσε τη συμπαράσταση της Κίνησης στους απεργούς και τους εργαζόμενους του Πειραιά που δίνουν έναν αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. "Εμείς θα είμαστε συνέχεια στο πλευρό σας - κατέληξε - και στο δίκαιο αγώνα που κάνετε, ένας αγώνας που πλέον έχει γίνει υπόθεση όλου του πειραϊκού λαού". Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος, που κατέφθασε στο χώρο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, κατήγγειλε και αυτός με τη σειρά του τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που ξαναχτύπησε χτες το πρωί και τόνισε: "ο Δήμος Περάματος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας". Επίσης ψήφισμα συμπαράστασης κατέθεσαν οι υπάλληλοι και οι εργατοτεχνίτες του Δήμου Περάματος.

Στους συγκεντρωμένους διαβάστηκε και η ανακοίνωση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας",η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη βία, γιατί αυτό που τρέμει είναι η κλιμάκωση των αγώνων και ο συντονισμός των εργαζομένων που βλέπει να πραγματοποιείται. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να εμποδίσει, να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα σήμερα μέχρι να ανατραπεί η πολιτική της και αυτοί που τη στηρίζουν". Η ΝΑΣ επισημαίνει ότι ο νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Χρ. Φωτίου, με την ανοχή και σιωπή του, γίνεται συνένοχος αυτής της πολιτικής. "Η αντεργατική λαίλαπα - καταλήγει - και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης βρίσκουν την απάντηση που τους αξίζει από το ρωμαλέο μαχητικό κίνημα, που αναπτύσσεται καθημερινά, με στόχο να διευρυνθεί το μέτωπο πάλης όλων των εργαζομένων για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν".

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε επίσης η "Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση" των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, η οποία καταδικάζει την εντεινόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης "που πάει πάντα χέρι - χέρι με τις αντιλαϊκές πολιτικές" και δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις για τον παραπέρα συντονισμό του αγώνα στον κλάδο και στους άλλους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ