Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Οργή για τη νέα προσφυγή στα δικαστήρια, με στόχο την ποινικοποίηση και της απεργίας που κήρυξε η ΟΤΟΕ

Ενάντια στην απεργία που κήρυξε η ΟΤΟΕ για την Ιονική Τράπεζα, στρέφεται προσφυγή της διοίκησης της τράπεζας, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη. "Συνεχίζεται το σίριαλ των δικαστικών επεμβάσεων. Οι αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων δεν αντιμετωπίζονται με τέτοιου είδους απαράδεκτες τακτικές", δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελάς.

Στην οδό Γούναρη,στο πλάι του Μηχανογραφικού Κέντρου της Ιονικής Τράπεζας και σε απόσταση ανάσας από τις ισχυρές και πάνοπλες δυνάμεις καταστολής, που έχουν μετατρέψει τον Πειραιά σε πολιορκημένη πόλη, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές, με συλλαλητήριο, συμπαραστάθηκαν χτες το απόγευμα στους απεργούς της Ιονικής, δημιουργώντας το δικό τους αγωνιστικό τείχος.

Το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων είχε καθοριστεί στις 7.30 το απόγευμα. Ωστόσο, από τις 6, είχε αρχίσει η μαζική προσέλευση. Τα συνθήματα "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", "Ο εκσυγχρονισμός είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη", δονούσαν επί δύο ώρες την πόλη του Πειραιά. Τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης δεν είχαν τελειωμό.

Το μαζικό συλλαλητήριο και την αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε στον αγώνα των απεργών της Ιονικής, σημείωσε στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Ιονικής Γιάννης Μαρκάκης."Ολοι μαζί - τόνισε - θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Μετά τη νέα αναίτια επίθεση εναντίον των εργαζομένων της Ιονικής, τώρα επιχειρείται η ποινικοποίηση της απεργίας και της ΟΤΟΕ. Ομως, το ευρύ μέτωπο των εργαζομένων δυναμώνει για να ακυρώσει αυτήν την πολιτική".

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου, ο οποίος κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς και κάλεσε τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτούς που συκοφαντούν τους αγώνες και λειτουργούν σαν 5η φάλαγγα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τη συμπαράσταση των Οικοδόμων Πειραιά μετέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Λευτέρης Φραγκολάκης, ο οποίος, αφού καταδίκασε τη βάρβαρη επίθεση εναντίον των απεργών που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και τις επιλογές της που κινούνται στις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου" και της Συνθήκης του Μάαστριχτ, επισήμανε ότι το μόνο όπλο των εργαζομένων είναι ο ενωμένος αγώνας.

Αίσθηση προκάλεσε το ψήφισμα αλληλεγγύης της Επιτροπής Αγώνα Ασυρματιστών, που συστάθηκε από τη Συνέλευση των Ωκεανών, με το οποίο καταγγέλλεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός και σημειώνεται ότι: "Η εργατική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Θα παλέψουμε μαζί για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής,ο οποίος δήλωσε: "Υστερα από το ξεφτίλισμα του δήθεν "κοινωνικού διαλόγου", με τις ελεγχόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προσπάθησαν να περάσουν την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η κυβέρνηση, υπακούοντας στις εντολές του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ντόπιας πλουτοκρατίας, χρησιμοποιεί το τελευταίο χαρτί της, των κατασταλτικών μέτρων, σε σημείο που ο Πειραιά να φαίνεται ως πολιορκούμενη πόλη. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι πρέπει να παλέψουν ενωμένα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν".

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος του ΔΙΚΚΗ Δημήτρης Τσοβόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ