Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ"
Κάλεσμα λαϊκής συσπείρωσης

"Θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια δημοτική αρχή, με κοινωνική προσφορά, μπροστάρη του μαζικού λαϊκού κινήματος", τόνισε η υποψήφια δήμαρχος, Κατερίνα Σίδερη - Μα'ϊλη

Με το σύνθημα "Να κάνουμε την εργατούπολη της Ελευσίνας μετερίζι λαϊκών αγώνων", η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Ελευσίνας" (ΠΑΚΕ) παρουσίασε προχτές την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Σίδερη - Μαϊλη,που θα στηρίξει η κίνηση στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

"Με παρακαταθήκη τη δράση της στο παρελθόν και το παρόν αλλά και με εγγυήσεις για το μέλλον, όχι αβασάνιστα αλλά με σιγουριά η Γραμματεία προτείνει την Κατερίνα Σίδερη - Μαϊλη", επισήμανε ο Δ. Γκατζής, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης, παρουσιάζοντας την υποψήφια δήμαρχο Ελευσίνας.

Στην ομιλία της η Κ. Σίδερη - Μαϊλη, κατήγγειλε το ρόλο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και των άλλων δημοτικών παρατάξεων στην πόλη, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των δημοτών προσηλωμένοι στις θεωρίες του εφικτού, των λύσεων που υπαγορεύουν η πολιτική της κυβέρνησης και οι κατευθύνσεις της ΕΕ, με το λαό στο περιθώριο. "Στην Ελευσίνα, σημείωσε, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος των έργων που πρόκειται να εκτελεστούν δεν υλοποιείται λόγω έλλειψης πόρων. Τα συνολικά τακτικά έσοδα του δήμου προέρχονται από φόρους και ανέρχονται σε 1,5 δισ. δραχμές, ενώ τα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό φτάνουν μόλις τα 330 εκατομμύρια", τόνισε. "Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, το κράτος παρακρατεί από τον Δήμο Ελευσίνας, ένα δισεκατομμύριο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τους οποίους όμως η "εκσυγχρονιστική" δημοτική αρχή δεν τους διεκδικεί".

Η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε και στη δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης (Ανάπτυξης, Αναβάθμισης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Περιβάλλοντος), η οποία "χρησιμοποιήθηκε από το δήμο, για τη συντήρηση πελατειακών σχέσεων με τους δημότες, ενώ την ίδια ώρα, τα παιδιά της πόλης για να συμμετέχουν σε κάποιο τμήμα του Πνευματικού Κέντρου πρέπει να πληρώνουν 5.000 δρχ.", όπως επισήμανε. Ακόμα αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση των δημοτών, οι οποίοι "επιβαρύνθηκαν με 100 εκατομμύρια για το 1997 για να υπολειτουργήσουν ουσιαστικά τα ΚΑΠΗ, το Πνευματικό Κέντρο, η Φιλαρμονική.

Η ΠΑΚΕ, υπογράμμισε τέλος η υποψήφια δήμαρχος, θα προσπαθήσει να συσπειρώσει όλες τις ζωντανές ριζοσπαστικές δυνάμεις της πόλης, σε ένα μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης στη λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των συνεπειών της. Παράλληλα θα αντιταχθεί στην αντίληψη που αποδέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταποδοτικότητα, την πρόσθετη φορολογία. Εμείς, κατέληξε, θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια δημοτική αρχή με κοινωνική προσφορά, μπροστάρη του μαζικού λαϊκού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ