Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Καταστρέφεται το άλσος!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης ζητούν, με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, να προστατευτεί το δάσος

Τον κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής που διατρέχει το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας από τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης προς τους υπουργούς Γεωργίας, Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, μετά και από σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Φίλων του Δάσους - του Πρασίνου Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας και Νέας Χαλκηδόνας προς τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών.

"Στο βόρειο τμήμα του δάσους απ' το εστιατόριο "Κένταυρος", ακριβώς σύριζα με τα πεύκα και σε μερικά σημεία ανάμεσά τους, έχει ανοιχτεί τάφρος φαρδύς και βαθύς. Αυτό έχει συνέπεια να καταστρέφονται τα δέντρα, όπως έγινε και στο νότιο τμήμα του Αλσους", επισημαίνουν οι βουλευτές. "Οι παρεμβάσεις αυτές, συνεχίζουν, έγιναν με το πρόσχημα της πυροπροστασίας και της άρδευσης, έργα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν στο κέντρο του υπερβολικά διαπλατυσμένου δρόμου και για το υπόλοιπο τμήμα επιφανειακά. Ολα αυτά γίνονται με την έγκριση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών και της Περιφέρειας".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ακόμα ότι "από τα 13 πλαστικά περίπτερα που ήταν παράνομα και κατεδαφιστέα επιτράπηκε η χρήση των 9, τα οποία "ντύνει" με ξύλο η Δημοτική Αρχή, με άγνωστη για το μέλλον αξιοποίησή τους. Ταυτόχρονα, αναφέρεται στην Ερώτηση, εκεί που είναι η σημερινή παιδική χαρά, σε έναν περιορισμένο μικρό χώρο, η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται να τη μεγαλώσει σε μια έκταση 4 στρεμμάτων, μέσα στην οποία θα υπάρχουν αναψυκτήρια και σκακιέρες, προϋπολογισμού 220 εκατομ. δρχ".

Τέλος, οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: αν υπάρχει εποπτεία και παρακολούθηση του έργου πυροπροστασίας και άρδευσης για το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας και αν ναι ποια είναι η επίσημη άποψη για τον τρόπο που ανοίγονται σήμερα οι τάφροι και την καταστροφή εκατοντάδων δέντρων και τι προγραμματισμός υπάρχει για την προστασία του Αλσους, για την πρόσληψη φυλάκων για όλο το εικοσιτετράωρο και τα δύο τμήματά του, όπως και για την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων όλο το εικοσιτετράωρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ