Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΩΝΙΑ"
Πρόταση για δήμο δίπλα στο λαό

Αποσπάσματα από τη διακήρυξη, που παρουσιάστηκε προχτές στη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση, όπου αναδείχτηκε ως υποψήφιος δήμαρχος ο Παναγιώτης Τσουκαλάς

Να ξαναγυρίσει ο Δήμος της Νέας Ιωνίας στο γόνιμο αυλάκι των πρωτοπόρων και αγωνιστικών παραδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να ξαναβρεί το χαμένο "πρόσωπο" της λαϊκής συμμετοχής και της διεκδίκησης, κόντρα στις ανελέητες, φιλελεύθερες και "εκσυγχρονιστικές" επιλογές της κεντρικής εξουσίας, είναι το κάλεσμα που απευθύνει η παράταξη της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας" στον ιωνιώτικο λαό.

Με τη διακήρυξη, που παρουσιάστηκε προχτές σε ανοιχτή συγκέντρωση κατά την ανάδειξη του αγωνιστή συνδικαλιστή Παναγιώτη Τσουκαλά ως υποψήφιου δημάρχου, η ΔΗΠΙ, καλεί όλους τους Ιωνιώτες, ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, να συμπαραταχτούν μαζί της για να διαμορφωθεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θ' αλλάξει ριζικά την κατάσταση στο δήμο.

"Ο Δήμος Ν. Ιωνίας, με δημοκρατικές - αριστερές παραδόσεις, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκοπεί από τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του. Καμιά κίνηση δε γίνεται από το δήμο για αγωνιστική διεκδίκηση, για συσπείρωση του κόσμου και των φορέων για μαζική δράση", υπογραμμίζει η παράταξη και προβάλλει τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες: Η τεράστια καθυστέρηση στην ανέγερση σχολείων, η πολύχρονη καθυστέρηση της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων και άλλων έργων υποδομής, η αφόρητη επιδείνωση της κυκλοφορίας και η υποβάθμιση της συγκοινωνίας, η καταστροφή του δημοτικού γηπέδου και η μη οριστική επίλυση της υπόθεσης "Βέικος", είναι μόνο μερικά απ' αυτά.

Καταγράφοντας τις ανοιχτές πληγές της πόλης, η ΔΗΠΙ τονίζει:

  • Η ζωή στην πόλη συνεχώς υποβαθμίζεται. Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν έχουν αυξηθεί καθόλου τα τελευταία χρόνια. Οι πλακοστρώσεις ήταν το κύριο μέλημα για την αναβάθμιση των πλατειών. Τα πολυώροφα κτίρια πνίγουν τις γειτονιές. Η μείωση του συντελεστή δόμησης έγινε τελικά πηγή πλούτου για τους εργολάβους και κάποιους άλλους.
  • Οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις, που θα έχουν για την πόλη μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν απασχολούν τη σημερινή πλειοψηφία. Ο όποιος προγραμματισμός υπάρχει στο δήμο, γίνεται από τη δημοτική επιχείρηση που έχει υποκαταστήσει τις υπηρεσίες του, αλλά και το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο. Οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πλέον στα πλαίσια λίγων έμπιστων ανθρώπων.
  • Οι δημότες και οι κάτοικοι νιώθουν καθημερινά το χέρι του δήμου στην τσέπη τους. Ολα αυτά τα χρόνια είχαμε υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους, που φτάνουν και μέχρι 300%.
  • Οι γονείς, που είχαν τα παιδιά τους στο δημοτικό παιδικό σταθμό, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν αυξήσεις που ξεπερνούν το 80% των όσων πλήρωναν. Τώρα, ο δήμος ετοιμάζεται να επιβάλει τροφεία και στους πρώην κρατικούς σταθμούς που ανέλαβε τη λειτουργία τους.

"Ολα τα βάρη στους δημότες. Αυτή την πολιτική θέλουν να εφαρμόσουν", υπογραμμίζεται στη διακήρυξη.

Κάνοντας τον απολογισμό μιας "χαμένης τετραετίας", η παράταξη αναφέρει: "Η κατάσταση στο δήμο μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Στην πορεία για τις εκλογές, θα γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι και στο χώρο της ΤΑ υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο δρόμος της υποβάθμισης της ΤΑ, της μετατροπής των αιρετών σε απλά εκτελεστικά όργανα αντιλαϊκών κρατικών και κυβερνητικών επιλογών. Ο άλλος δρόμος, είναι αυτός που έχει μια ιστορία, μια συνέχεια και μια προοπτική. Είναι ο δρόμος εκείνων των αιρετών, οι οποίοι κατανοούν τη θέση τους, ως θέση μάχης, συμμετοχής, δράσης και υπεράσπισης των αιτημάτων του λαού. Στη μάχη για την επικράτηση δημοτικών αρχών, που θα βαδίσουν στο δεύτερο δρόμο, καλούμε όλους τους Ιωνιώτες, ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, να συμπαραταχτούν με τη "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία", που έχει δείξει ότι ξέρει να τιμά την ψήφο και την εμπιστοσύνη των κατοίκων του δήμου μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ