Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ... ιδιοκτήτες του δήμου

Πληθαίνουν τα κρούσματα επιλεκτικής άρνησης της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων σε συλλόγους, φορείς, ακόμα και σε δημοτικές παρατάξεις που ζητούν, όπως δικαιούνται, να χρησιμοποιήσουν για εκδηλώσεις τους αίθουσες και χώρους του δήμου.

Το τελευταίο επεισόδιο εκτυλίχτηκε στο 3ο Διαμέρισμα, όταν χτες το πρωί ο πρόεδρός του ανακάλεσε τα συμφωνηθέντα με τη διαμερισματική επιτροπή της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", που έχει ζητήσει να χρησιμοποιήσει τα γραφεία του διαμερίσματος για εκδήλωση της παράταξης, στην οποία πρόκειται να παραβρεθεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεων. Αυδής.

Ως εντολέας των νέων απαγορεύσεων φέρεται σύμφωνα με τους αρμόδιους, που απορρίπτουν τις σχετικές αιτήσεις, ο αντιδήμαρχος Α. Μοσχονάς.Ο άνθρωπος, δηλαδή, που παραδοσιακά αναλαμβάνει ως αντ' αυτού του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου να ξεμπερδεύει με αυτού του είδους τα... προβλήματα. Αλλωστε ο ίδιος, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης, τα τελευταία χρόνια είχε απαγορεύσει σχετική χρήση των αιθουσών του ΟΝΑ. Φαίνεται ότι τώρα, που πηγαίνουμε προς τις δημοτικές εκλογές, θα επιχειρηθεί η εφαρμογή αυτής της πολιτικής γενικά στο δήμο.

Το ότι είναι κάποιος όμως δήμαρχος, δε σημαίνει ότι είναι και ιδιοκτήτης των δημοτικών χώρων, οι οποίοι σίγουρα δεν είναι σπίτι του. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λόγο ύπαρξης έχουν τα κτίρια, όταν δεν μπορεί να εκφραστεί εντός τους η κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα των ανθρώπων, για τους οποίους - ή μάλλον με τους αγώνες των οποίων - φτιάχτηκαν: Των κατοίκων της Αθήνας, στους οποίους, ευτυχώς ακόμα, κανένας νόμος δεν απαγορεύει να ανήκουν και σε μαζικούς φορείς, τοπικούς συλλόγους ή παρατάξεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ