Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για τη σωτηρία του Υμηττού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα τη σωτηρία του Υμηττού και τη διακοπή των εργασιών στη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 12 το μεσημέρι, έξω απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μ' αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου του Υμηττού με επιφανειακή χάραξη και όχι σε σήραγγα όπως ζητούν. Κατασκευή που θα επεκτείνει τα όρια του πολεοδομημένου χώρου και θα αποτελέσει χαριστική βολή στο οικοσύστημα του Υμηττού.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει τα κρούσματα αυθαιρεσίας στον Υμηττό και επισημαίνει τις ανακατατάξεις που αναμένονται να εμφανιστούν στις χρήσεις γης, γύρω από το αεροδρόμιο των Σπάτων και τις συνέπειες από την προβλεπόμενη "ανάπτυξη" της πεδιάδας των Μεσογείων. "Για να αποτραπούν τα σχέδια καταστροφής του ΥΠΕΧΩΔΕ και των μεγαλοεργολάβων, καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση της Παρασκευής", τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή.

Σημείο εκκίνησης της πορείας της Παρασκευής είναι η συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Αλεξάνδρας στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ