Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να φύγει και η βάση της Σούδας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΤΑ Νομού Χανίων για την υπογραφή της συμφωνίας για τις βάσεις

Πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού θεωρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων την "εν κρυπτώ" υπογραφή από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης της παράτασης παραμονής των αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

"Η προκλητική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης, που έγινε με πλήρη μυστικότητα, θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ανεξαρτησία και δημιουργεί πρόσθετη αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Εκφράζουμε με αγανάκτηση την πλήρη αντίθεσή μας στην ενέργεια αυτή και δηλώνουμε ότι θα συμβάλουμε στην προσπάθεια που αναπτύσσει το φιλειρηνικό κίνημα του τόπου μας για την απομάκρυνση των βάσεων από τη χώρα μας και πρώτα πρώτα από τη Σούδα.

Τέλος, καλούμε το χανιώτικο λαό και τους φορείς του τόπου, Νομαρχία, ΤΕΔΚ, Δήμο Χανίων, Εργατικό Κέντρο κλπ. να καταδικάσουν δημόσια την κυβερνητική ενέργεια και να συστρατευτούν με τις φιλειρηνικές δυνάμεις του νομού που αγωνίζονται για το διώξιμο των βάσεων και την επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ