Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στα ... απόνερα του "Τιτανικού"

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής "κόντρας", επιδόθηκαν χτες όλες οι πλευρές των "αντιμαχομένων" του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, βέβαια, να λείπουν οι εκατέρωθεν αιχμές.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σκανδαλίδης, που με την προχτεσινή του ομιλία μίλησε για "σύνδρομο του Τιτανικού" που απειλεί το κόμμα του, έσπευσε να εμφανιστεί πιο ...αισιόδοξος την επομένη, λέγοντας ότι δεν εννοούσε ότι επέρχεται ναυάγιο, αλλά ότι στιγμάτισε συμπεριφορές που δε διαβλέπουν τους προκαλούμενους κινδύνους. Συνέχισε, δε, στο σύνηθες "ισορροπιστικό" πλαίσιο που κινείται, υποστηρίζοντας ότι "αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταθέσουν οι στρατοί τα όπλα τους και να κάτσουν να ξαναβρούμε το νήμα που μας συνδέει", τονίζοντας την αλήθεια πως "βέβαια δεν υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές επιλογές που να έχουν διατυπωθεί" στο ΠΑΣΟΚ. Τέλος, για δεύτερη φορά σε μικρό διάστημα, επανέφερε στο προσκήνιο θέμα ανασχηματισμού, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι "ποτέ οι αλλαγές δεν κάνουν κακό".

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, ενώ, σχολιάζοντας τα περί "Τιτανικού", επέλεξε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καταφεύγοντας σε ευφυολογήματα του τύπου "έχουμε κάνει αντι-Τιτανικό ορό διαρκείας"...

Το "παρών" του, όμως, δεν παρέλειψε να δώσει χτες και ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος, διατηρώντας την εικόνα του "έχων ίσες αποστάσεις", είπε πως βεβαίως και ο Χρ. Παπουτσής έχει δικαίωμα να εκφέρει τις απόψεις του, αλλά και βεβαίως πρέπει να τηρεί τα όρια" ως εκ της θέσεώς του... Μίλησε, παράλληλα, για αντιθέσεις, που "άλλοτε έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και άλλοτε αποτελούν σκιαμαχίες και είναι μια τρικυμία στο ποτήρι".

Από τη δική του πλευρά, το μέλος του ΕΓ, Παντ. Οικονόμου, εμφανίστηκε εξαιρετικά αγωνιών για την πορεία της κυβέρνησης, πρόθυμος να συμβάλει για την επίτευξη του στόχου της και για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε, μάλιστα, τον Κ. Σημίτη "να επιβάλει σε όλους να ασχοληθούν με τη βελτίωση του κυβερνητικού έργου, γιατί η κυβέρνηση στηρίζεται από όλους". Δεν απέφυγε, πάντως, να κατηγορήσει την ηγετική ομάδα και όσους "θεωρούν ότι δε θα πάμε καλά και ψάχνουν από τώρα να βρουν υπευθύνους", αντί "να ψάχνουμε όλοι πώς θα κερδίσουμε", είπε... Κατά τα άλλα, συνέχισε να ισχυρίζεται ότι στο ΠΑΣΟΚ "υπάρχουν δυο ρεύματα σκέψης", για να καταλήξει στο προκείμενο που είναι το αίτημα για καταγραφή, μέσα από το επόμενο συνέδριο, της μειοψηφίας σε νομιμοποιημένη εσωκομματική τάση. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου εντός του 1999 είναι κατάλληλος, σε αντίθεση με άλλα μέλη της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης", όπως η Ν. Κατσέλη, που ζήτησαν διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Τέλος, η "κόντρα" της χτεσινής μέρας προέκυψε με την επιστολή του Γ. Δασκαλάκη προς τον Κ. Σκανδαλίδη, που κατηγορεί τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλο ότι σε επαφές του με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - σύμφωνα με δημοσιεύματα - τον εμφάνισε να διαδραματίζει "παρασκηνιακό ρόλο" κατά της κυβέρνησης στον εργασιακό χώρο. Ο Γ. Δασκαλάκης, που εγκαλεί τον Κ. Σκανδαλίδη επειδή "όφειλε να είχε καταδικάσει" τον Πολυζωγόπουλο, αναφέρεται στον τελευταίο με όρους και φράσεις, όπως "τυφλοπόντικες" και "μικρόνοες που είναι ακατανίκητοι"...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρες ...ανασχηματισμού(2001-10-18 00:00:00.0)
Αύριο η αυλαία(2001-10-10 00:00:00.0)
Στο ρυθμό της "ανασχηματισμολογίας"(1999-06-22 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς ευρωεκλογών και συνεδριακών "ζυμώσεων"(1999-02-09 00:00:00.0)
Το "μήνυμα" έβγαλε αδιέξοδα(1998-10-25 00:00:00.0)
Πιέσεις στον Σημίτη για ξεκαθάρισμα προθέσεων(1996-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ