Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον αναπροσανατολισμό των ΣΑ η λύση
  • Ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο για τη διασυνοριακή αστυνομία
  • Καταψήφισε το ΚΚΕ

Με μόνη θετική ψήφο αυτή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε χτες το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ειδικού σώματος Διασυνοριακής Φύλαξης, που θα αποτελείται από 1.000 άνδρες και θα έχει την ευθύνη των χερσαίων συνόρων της χώρας, με την Αλβανία και τα Σκόπια.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Απόστολος Τασούλας,τόνισε ότι "πρόκειται για έναν κατασταλτικό μηχανισμό, ο οποίος δεν πρόκειται να δώσει λύση σε κανένα από τα δύο αυτά ξεχωριστά προβλήματα. Ούτε στο πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών, ούτε στο πρόβλημα της εγκληματικότητας". Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις συνθήκες ζωής και εργασίας των οικονομικών μεταναστών κυρίως από την Αλβανία, στην Ελλάδα, ο Απόστολος Τασούλας επισήμανε ότι "μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της εγκληματικότητας με τον αναπροσανατολισμό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ποιος δεν ξέρει ότι αναλογικά τα Σώματα Ασφαλείας στη δική μας χώρα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αρα δεν είναι η έλλειψη του αριθμού των ανδρών των Σωμάτων Ασφάλειας. Είναι η έλλειψη του προσανατολισμού. Είναι η ύπαρξη κακού προσανατολισμού. Πόσες εκατοντάδες και πόσες χιλιάδες ομάδες ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας είναι κοντά σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων που βρίσκονται στο δρόμο και ζητούν το ψωμί τους και το δίκιο τους; Εκεί είναι αυτοί, γιατί τους στέλνουν να είναι αυτοί εκεί και την άλλη μέρα ισχυρίζονται ότι από τα χρέη τους φτάνουν στο σημείο να ληστεύουν τράπεζες και οι ίδιοι. Εμείς, βέβαια, δε δεχόμαστε αυτόν τον ισχυρισμό". Πρόσθεσε ότι "στα πλαίσια του αναπροσανατολισμού υπάρχουν οι δυνατότητες να προσποριστούν μέσα και να ενισχύσουν τις υπηρεσίες εκείνες, που χρειάζονται στις παραμεθόριες περιοχές τα Σώματα Ασφαλείας, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τα οποία εκεί συγκεκριμένα αντιμετωπίζονται".

Οσον αφορά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γεώργιο Ρωμαίο, εστίασε την παρέμβασή του σε εντελώς διαφορετικό θέμα, αυτό των φαινομένων διαφθοράς μέσα στο Αστυνομικό Σώμα, εξαιτίας των πρόσφατων περιστατικών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επανέλαβε δε την πρόθεσή του να καταθέσει τροπολογία (πιθανότατα η κατάθεση θα γίνει σήμερα) με βάση την οποία δημιουργείται ειδικό τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Οσον αφορά το θέμα της Διασυνοριακής Ασφάλειας, ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά σε καμία περίπτωση τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, αλλά τη συνοριακή γραμμή που περιλαμβάνει την Αλβανία και τα Σκόπια.

Από τη μεριά της ΝΔ ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Βαρβιτσιώτης επανέλαβε τη θέση του για στελέχωση της νέας υπηρεσίας με μόνιμους υπαξιωματικούς του στρατού, δηλαδή οπλίτες 5ετούς υποχρέωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ