Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέγιστη πρόκληση

Νομοσχέδιο για την "παλλαϊκή άμυνα" κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο, υποτίθεται, την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας! Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα προσχήματα που επικαλείται η κυβέρνηση, οι στόχοι και οι προθέσεις της αποκαλύπτονται, πεντακάθαρα, από το γεγονός ότι, με το νομοσχέδιο και στο όνομα της "παλλαϊκής άμυνας", εισάγεται το πνεύμα και το γράμμα του ΝΔ 17/74, που προβλέπει την αντιμετώπιση "της παρακώλυσης και διατάραξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας". Επισημοποιείται και θεσμοθετείται, δηλαδή, η εκδοχή του "εσωτερικού εχθρού - του εχθρού λαού"!

Καθώς αυτό γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιτίθεται βάρβαρα κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβάλλοντας τη μόνιμη άγρια λιτότητα, ιδιωτικοποιεί - ξεπουλά τις δημόσιες επιχειρήσεις και μεθοδεύει πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, εκτός από την ιδεολογική τρομοκρατία (των μονόδρομων και της αλβανοποίησης), χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τους κατασταλτικούς - τρομοκρατικούς μηχανισμούς του κράτους για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να σπάσει τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, η θεσμοθέτηση της "αντιμετώπισης της παρακώλυσης και διατάραξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας" αποτελεί μέγιστη πρόκληση για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη, καθώς είναι νωπές οι μνήμες από την τρομοκρατική δράση των διαβόητων ΤΕΑ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σαν παρακρατική - παραστρατιωτική τρομοκρατική οργάνωση του αμερικανόδουλου μετεμφυλιακού καθεστώτος, που οργίασαν σε βάρος του "εσωτερικού εχθρού - λαού", στο όνομα πάντα της "εσωτερικής ασφάλειας".

Πέραν αυτών αποτελεί και μέγιστη υποκρισία να κάνει λόγο για "παλλαϊκή άμυνα", όταν, την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη βάση της πολιτικής του ευρωατλαντισμού, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι των Αμερικανών ιμπεριαλιστών - βάση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενώ εν κρυπτώ παρατείνει την παραμονή των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Οταν συμμετέχει στις επεμβατικές ενέργειες των ΗΠΑ σε βάρος των λαών που αντιστέκονται στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών. Οταν συμμετέχει στη νέα δομή του ΝΑΤΟ και αποδέχεται, ουσιαστικά, το μοίρασμα του Αιγαίου και τη διχοτόμηση της Κύπρου. Οταν διαγκωνίζεται με την τουρκική κυβέρνηση για το ποιος θα πρωτοσυμμετάσχει στις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης και τη λεγόμενη Βαλκανική Ταξιαρχία κατά των γειτονικών λαών.

Μ' αυτά τα δεδομένα η θεσμοθέτηση της "παλλαϊκής άμυνας" δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα ακόμα θεσμό στρατιωτικοποίησης της εσωτερικής ζωής της χώρας, ενταγμένο στα πλαίσια της "νέας ιμπεριαλιστικής τάξης", με στόχο τον "εσωτερικό εχθρό - λαό". Αλλωστε, αυτό δείχνει και η προσπάθεια της στράτευσης των γυναικών, τη στιγμή που φουντώνει η μαζική ανεργία και αφαιρούνται στοιχειώδεις κοινωνικές κατακτήσεις, που αφορούν και την εργαζόμενη γυναίκα - μητέρα. Οσον αφορά την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, ο ελληνικός λαός, γυναίκες και άνδρες, δε χρειάζονται τέτοιους "θεσμούς" για να κάνουν το χρέος τους. Το απέδειξαν με το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης στην περίοδο της Κατοχής, και στο αλβανικό μέτωπο, και σε προηγούμενους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ