Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Ελπιδοφόρα τα μηνύματα για το Κόμμα μας

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η Συνδιάσκεψη της Αχτίδας Καλαμαριάς του ΚΚΕ

"Να φύγουμε αισιόδοξοι, όχι γιατί απλά το θέλουμε, αλλά γιατί τα μηνύματα που έρχονται απ' έξω είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το Κόμμα μας". Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της Αχτίδας Καλαμαριάς, το μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟΘ Ν. Παπαδόπουλος,τονίζοντας, παράλληλα, ότι από όλες τις ομιλίες των αντιπροσώπων στη συνδιάσκεψη μπορούμε να πάρουμε θετικά στοιχεία. Στη διάρκεια των εργασιών της συνδιάσκεψης, αναπτύχθηκε ένας εξαιρετικά πλούσιος προβληματισμός και υποβλήθηκαν πληθώρα προτάσεων για την αναβάθμιση των Κομματικών Οργανώσεων.

Στις τοποθετήσεις τους, οι σύντροφοι της Αχτίδας Καλαμαριάς στάθηκαν ιδιαίτερα στα ζητήματα εφαρμογής της πολιτικής απόφασης για το Μέτωπο, αναφέροντας σοβαρές παρεμβάσεις στο χώρο τους, ενώ παρέθεσαν παραδείγματα δράσης και συσπείρωσης που έγιναν με πρωτοβουλία των κομμουνιστών την τελευταία διετία στην ΤΑ, στην παιδεία, στην εργατική και γυναικεία δουλιά και την ειρήνη. Η άνοδος της επιρροής του Κόμματος εκφράστηκε το τελευταίο διάστημα και με την εκπροσώπηση των συνεπών δυνάμεων στον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς. Επίσης ο αριθμός των μελών της ΚΝΕ αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια και στήθηκαν νέες οργανώσεις. Ωστόσο, πολλοί αντιπρόσωποι σημείωσαν ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλιά στην οικοδόμηση του Μετώπου και την ποιοτική ανάπτυξη του Κόμματος.

"Συσπειρώσεις διαφόρων δυνάμεων γύρω από μικρά ή μεγάλα προβλήματα, τοπικά ή γενικά προβλήματα, είχαμε. Δε συνδυάζαμε, όμως, τις περισσότερες φορές το μερικό με το γενικό, έτσι ώστε να έχουμε ουσιαστικό πολιτικό αποτέλεσμα", τόνισε στην εισήγησή του ο γραμματέας της απερχόμενης Αχτιδικής Επιτροπής Καλαμαριάς Μανώλης Νικολαϊδης.

Συνεχίζοντας είπε ότι δε φτάνει μόνο η θεωρητική συμφωνία για το Μέτωπο και η συνθηματολογική προβολή του. "Χρειάζεται να είναι πάντα μπροστά μας και να προωθείται, με δύο λόγια, σχεδιασμένα και ολοκληρωμένα η πολιτική μας", συμπλήρωσε. Οσον αφορά τον τρόπο δουλιάς, τόνισε ότι αυτός θα πρέπει να ενισχύει την ευθύνη των κομματικών μελών. "Να γίνουμε πιο απαιτητικοί στην επεξεργασία των κατευθύνσεων, της πολιτικής μας. Να δημιουργούμε προϋποθέσεις και να ατσαλώνουμε τις οργανώσεις για μακροχρόνια δουλιά, με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαϊκού κινήματος και τη δυνατότητα να αλλάξει η κατάσταση. Να μάθουμε τις οργανώσεις να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά, έχοντας το "Ρ" ως καθοδηγητή και προπαγανδιστή της πολιτικής του Κόμματος", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στη Δημοτική Κίνηση (ΑΔΕΚ) σημείωσε τα παρακάτω:

"Η Δημοτική Κίνηση κατάφερε όλο αυτό το διάστημα να είναι κοντά στα προβλήματα των κατοίκων του δήμου, να αγωνίζεται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί και πρέπει αυτή η εκλογική μάχη να δοθεί με πείσμα, με αισιοδοξία και με υψηλούς στόχους απ' όλες τις δυνάμεις της ΚΟ και της ΚΝΕ, των φίλων και οπαδών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ