Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 70
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στην "Πράσινη Βίβλο" για τις συγκοινωνίες

"Κερκόπορτες" στην ιδιωτικοποίηση ανοίγει η "Πράσινη Βίβλος" για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, που ετοίμασε και προωθεί η κυβέρνηση.

Αυτό καταγγέλλει με χτεσινή του ανακοίνωση το ΕΚΑ, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, στη ΓΣΕΕ και στα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Το ΕΚΑ απορρίπτει τις κατευθύνσεις της "Πράσινης Βίβλου" και με βάση την ομόφωνη απόφαση του συνδικαλιστικού κινήματος από το 1992, τάσσεται υπέρ της σύστασης ενιαίου και δημόσιου συγκοινωνιακού φορέα.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ επισημαίνει ότι δε διαπραγματεύεται τον κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και για το λόγο αυτό είναι αντίθετο στη λειτουργία συγκοινωνιακού φορέα με επιχειρηματικά κριτήρια, καθώς, επίσης, απορρίπτει την οποιαδήποτε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις αστικές συγκοινωνίες. Οσον αφορά την εξεύρεση πόρων, το ΕΚΑ τονίζει ότι είναι ριζικά αντίθετο με οποιαδήποτε φορομπηχτική πολιτική (δημοτικοί φόροι, φόροι στα καύσιμα κλπ.), ενώ για τη στήριξη του ενιαίου φορέα, μαζί με την πάγια κρατική επιχορήγηση, προτείνει να υπάρξει και ειδική φορολογία στα υπέρογκα κέρδη της βιομηχανίας και του εμπορίου. Για τη διοίκηση του ενιαίου φορέα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η ανάγκη συμμετοχής των κοινωνικών φορέων, ώστε ο προσανατολισμός να είναι η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Τέλος, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, το ΕΚΑ προειδοποιεί ότι δε θα αποδεχτεί την παραμικρή υποβάθμιση κατακτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ