Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 71
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην πλαγιά των παραισθήσεων

Εφοδος της Αστυνομίας και συλλήψεις σε "ρέιβ - πάρτι" στη Στενή Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ (ανταπόκριση του Γιώργου ΠΑΝΤΕΛΗ).-

Τριάντα έξι συνολικά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας στην "επιχείρηση Ρέιβ Πάρτι", που ξεδιπλώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής 7/6/98, στη θέση "Ράχη" της Κοινότητας Στενής Εύβοιας. Συνολικά στο "πάρτι" έλαβαν μέρος 300 άτομα περίπου, η πλειοψηφία των οποίων ήταν νεαρής ηλικίας, 18-25 ετών.

Από τους 36 συνολικά συλληφθέντες, οι 23 παραπέμφθηκαν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 10 ημέρες έως 5 μήνες και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δύο ανήλικοι, οι Β. Ν. και Μ. Ι. μαθητές Λυκείου, παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Δικαστήριο Ανηλίκων και τέλος τέσσερις από τους συλληφθέντες ζήτησαν αναβολή και δικάζονται σήμερα. Ολοι οι παραπάνω κατηγορούνται για κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών.

Στον τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκαν εφτά εκ των συλληφθέντων που κρατούνται. Οι Κούτουλας Παύλος 23 ετών, μουσικός, Λιάκος Χρήστος 25 ετών, τραπεζικός υπάλληλος, Ραπανάκης Κωνσταντίνος 25 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος και ο 18χρονος Μ. Ι., όλοι κάτοικοι Αθηνών, σύμφωνα με την Αστυνομία είναι οι διοργανωτές του "πάρτι". Μαζί τους κρατούνται οι δύο προμηθευτές των ηχητικών συγκροτημάτων (Καραγιοβανίδης Νικόλαος, 25 ετών και Θεολόγος Δημήτριος, κάτοικος Αθηνών) και ο "ντι τζέι" Weir Edward Kenneth, Αγγλος υπήκοος.

Ολοι οι παραπάνω κατηγορούνται για οργάνωση χορού, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και διακίνηση.

Το "πάρτι" είναι το δεύτερο του είδους που διοργανώνεται στην Εύβοια (πριν από ενάμιση χρόνο η περιοχή της Δροσιάς είχε απασχολήσει για παρόμοια περίπτωση τα ΜΜΕ), αφού η Εύβοια θεωρείται από τους διοργανωτές του κυκλώματος ιδανικός τόπος.

Οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αρτάκης παρακολούθησαν το χώρο όπου θα γινόταν το "πάρτι" και στη συνέχεια από διενεργούμενους ελέγχους και έρευνες σε αυτοκίνητα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 11 άτομα για κατοχή ναρκωτικών (χασίς, ηρωίνη). Στη συνέχεια οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών στο χώρο όπου γινόταν το "πάρτι", με την παρουσία εισαγγελέα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των 36 ατόμων.

Από την έρευνα που έγινε στους συλληφθέντες επιτόπου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών (χασίς, ηρωίνη, κοκαϊνη, χάπια LSD και XTC). Από τις καταθέσεις των συλληφθέντων προέκυψε ότι το "πάρτι" διοργανώθηκε στην Αθήνα, διανεμήθηκαν έντυπες προσκλήσεις, αυτοσχέδιος χάρτης της περιοχής και οι συμμετέχοντες πλήρωναν 4.000 δραχμές είσοδο. Επίσης στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρογεννήτρια, ηχητικά μηχανήματα, ηλεκτρικά ψυγεία με οινοπνευματώδη ποτά, χυμούς κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ