Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 71
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αιτίες στη μίζερη πραγματικότητα

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ

"Πρέπει επιτέλους στο επίκεντρο της συζήτησης για το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών να έρθουν οι πραγματικές αιτίες που το δημιουργούν. Αυτές είναι η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, οι στρατιές των ανέργων, η αβεβαιότητα για το μέλλον της νεολαίας, ο πολιτιστικός μαρασμός, ο αθλητισμός της κερκίδας, η υποβάθμιση της παιδείας".

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ με αφορμή το "Ρέιβ πάρτι" και τις συλλήψεις.

Στην ανακοίνωσή του το ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ ακόμα επισημαίνει:

  • Οι λύσεις για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα πρέπει να αναζητηθούν στην πάλη για μια άλλη κοινωνία. Ενάντια στη ναρκο-υποταγή, με κέντρο της προσοχής της τον εργαζόμενο άνθρωπο και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας και των πολυεθνικών.
  • Βασική προϋπόθεση για να εκλείψουν ή έστω να ελαττωθούν τέτοιου είδους φαινόμενα είναι η ανάπτυξη και αναβάθμιση του ίδιου του νεολαιίστικου κινήματος και των δομών του. Τα Μαθητικά Συμβούλια, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Νέων Εργαζομένων πρέπει να γίνουν εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην υποταγή και το συμβιβασμό που η άρχουσα τάξη επιδιώκει να πλασάρει στη νεολαία.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Θεωρούμε σκόπιμο να παρατηρήσουμε πως στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ έπρεπε να παρελαύνουν οι υπουργοί, βουλευτές, πολιτικοί της "μαστούρας". Ολοι αυτοί που από τότε που "εκσυγχρονίστηκαν" διαχωρίζουν τα ναρκωτικά σε σκληρά και μαλακά, καλώντας μας μάλιστα να καλλιεργούμε χασίς στα μπαλκόνια μας... Να είναι σίγουροι όμως πως η νεολαία δε θα τους κάνει τη χάρη. Η αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος, οι αγώνες που σήμερα είναι ρυάκι και αύριο θα γίνουν ποτάμι, θα συμπαρασύρουν και αυτούς μαζί, όπως και όσους άλλους προσπαθήσουν να μας βολέψουν στη δική τους μίζερη πραγματικότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ