Πέμπτη 25 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονισμένα "πυρά" από την Πελοπόννησο

Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Αργος και Κόρινθο, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

"Δεν παραδινόμαστε και αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Ο αυταρχισμός, τα δικαστήρια και η κρατική καταστολή δε θα περάσουν. Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν να εκχωρήσει τα δικαιώματά μας".Αυτό το μήνυμα στέλνουν σήμερα, με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε πόλεις της Πελοποννήσου, οι εργαζόμενοι της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ολα τα συλλαλητήρια γίνονται στις 8 το βράδυ. Στην Καλαμάτα,θα γίνει στην πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ και των αδιόριστων Μεσσηνίας. Στην Τρίπολη,στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου. Στο Αργος στην πλατεία Αγ. Πέτρου και στην Κόρινθο στο Εργατικό Κέντρο από Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών.

Η νέα συντονισμένη κινητοποίηση των ΕΚ της περιοχής, που έρχεται στη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κυβερνητική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων με τη δημοσιοποίηση του νομοθετικού τερατουργήματος του υπουργείου Εργασίας, θέτει τους πιο κάτω στόχους:

- Υπεράσπιση των κατακτήσεων στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή την πλήρη απασχόληση και τη συνολική απόρριψη των μέτρων της κυβέρνησης, που σκοπεύουν μέσα από "ευέλικτες" μορφές να καταργήσουν το οχτάωρο, το σταθερό ημερήσιο ωράριο, να πάρουν πίσω επιδόματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

- Εμμονή για ΔΕΚΟ 100% στο Δημόσιο και κατηγορηματική αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση κάθε μορφής. Απαίτηση για δημόσιο τομέα σύγχρονο, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό.

- Αποχώρηση από κάθε μορφής "κοινωνικό διάλογο", έτσι που να απομονωθεί η κυβέρνηση και να της αφαιρεθούν τα άλλοθι που εξασφαλίζει από τη συνένοχη συμμετοχή.

- Τριανταπεντάωρο - πενθήμερο - εφτάωρο με αυξήσεις και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

- Υπεράσπιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

- Ανάδειξη ακόμα πιο πολύ των αιτημάτων πάλης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας, στο κλείσιμο του ΙΓΜΕ, στη συρρίκνωση του σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου - Αργους - Τρίπολης - Καλαμάτας.

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρεται στους μεγάλους αγώνες που ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα και καταγγέλλει "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κύμα της βίας και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία".

"Η γενικευμένη επίθεση - σημειώνει - μπορεί να αναχαιτιστεί. Οχι όμως με τη γραμμή της συναίνεσης, του συμβιβασμού, των δήθεν αντιπροτάσεων στα πλαίσια αυτής της πολιτικής με τη συμμετοχή στην παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου". Η ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί να γίνει με γενικευμένη αντεπίθεση, με συντονισμό συνολικά του μαζικού λαϊκού κινήματος, με ευέλικτη αξιοποίηση μορφών πάλης και κυρίως με την αντιπαράθεση συγκεκριμένων στόχων πάλης. Στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, βιομηχάνων, Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ανάγκη να αντιτάξουμε το ενιαίο μέτωπο των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της νεολαίας". Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημειώνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Τονίζεται, επίσης, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα συνεχίσει τον αγώνα και τις προσπάθειές του για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων "με δυναμικές μορφές πάλης, με συμμάχους όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, ενάντια στις πρακτικές του αυταρχισμού, της ποινικοποίησης και της αυθαιρεσίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι συγκεντρώσεις σε Πάτρα, Τρίπολη (2007-10-25 00:00:00.0)
Συσπείρωση και αγώνας (2000-07-25 00:00:00.0)
Τιμήθηκε με αγώνα η Πρωτομαγιά! (2000-05-09 00:00:00.0)
Μαχητικά και συντονισμένα (1998-05-28 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια οργής (1998-05-20 00:00:00.0)
Νέο ξεκίνημα (1998-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ