Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Διάθεση φιλανθρωπική"

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες θα είναι ο χρηματοδότης, αλλά και ο παραγωγός των υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα υγείας της χώρας, έλεγε πριν πέντε χρόνια μια μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (δημοσιοποιήθηκε στις 29.12.1993). Για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, η μελέτη προέβλεπε ευοίωνες προοπτικές, εφόσον όμως γινόταν αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και έσπαζε ο "ασφυκτικός κλοιός", όπως τον χαρακτήριζε.

Δε χρειάστηκε να σπάσει - αν και έγιναν νομοθετικές επεμβάσεις - ο "ασφυκτικός κλοιός", αλλά η εγκατάλειψη απ' το ΠΑΣΟΚ του δημόσιου συστήματος υγείας, για να βρουν ελεύθερο πεδίο οι επιχειρηματίες. Ετσι χτες έγινε παρουσίαση της "Ευρωκλινικής", που ανήκει στον όμιλο εταιριών "Ιντεραμέρικαν". Το 50% των χώρων της κλινικής καλύπτεται από διαγνωστικές και θεραπευτικές μονάδες και το 50% από θαλάμους νοσηλείας. Η "Ευρωκλινική" - εκτός απ' τους ασφαλισμένους της "Ιντεραμέρικαν" - απευθύνεται και στους ασφαλισμένους άλλων ασφαλιστικών εταιριών, σε ιδιώτες και τους ασφαλισμένους των Ταμείων, με τα οποία θα υπογραφούν συμβάσεις.

Βέβαια, δε θα υπογραφούν συμβάσεις με όλα τα Ταμεία, αλλά με εκείνα που μπορούν να πληρώσουν το πραγματικό κόστος, όπως διευκρινίστηκε στη χτεσινή παρουσίαση.

Κατά τα άλλα, η "ίδρυση των ιδιωτικών κλινικών εκφράζει διάθεση φιλανθρωπική", όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο της "Ευρωκλινικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ