Τετάρτη 8 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε 18 περιοχές

Σε δεκαοκτώ περιοχές της χώρας είχε περιοριστεί χτες η πύρινα λαίλαπα των προηγούμενων ημερών. Οπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χτες το απόγευμα παρουσίαζαν ύφεση οι πυρκαγιές σε Μαρκόπουλο,Πρόδρομο,Δήλεσι,Χαλκούτσι και Αυλώνα.Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σεΒαρυμπόμπη,Πόρο,Στυλίδα,Ζάκυνθο,Βέλο και Δερβένι Κορινθίας. Η φωτιά στην Ερέτρια, στη Βυτίνα και την Ελάτη εξακολουθεί να καίει σε δύσβατες περιοχές, όπου έχουν σταλεί πεζοπόρα τμήματα. Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν χτες στη Δόμβραινα Θηβών,Αγιο Κωνσταντίνο,Κρυονέρι καιΠάρνηθα.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84", ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Δασοπόνων, Δημήτρης Κανελλόπουλος,δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του υπουργού Γεωργίας Στ. Τζουμάκα.Τον χαρακτήρισε "υβριστή του δασικού κόσμου", σχετικά με τις υπόνοιες που άφησε με τα περί υπερωριών, αλλά και για όσα είπε σύμφωνα με τα οποία οι δασικοί ήταν επιστάτες στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ κατήγγειλε ότι "ενεργεί βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου για να καταρρακώσει ηθικά τους δασικούς υπαλλήλους". Τέλος, κάλεσε τον υπουργό Γεωργίας, αν έχει στοιχεία να τα παρουσιάσει, διαφορετικά να ανακαλέσει ευθύς αμέσως.

Στο μεταξύ χτες και η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικής, με ανακοίνωσή της, υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει στο Πυροσβεστικό Σώμα την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Επίσης, επισήμανε την ανοχή κράτους και κοινωνίας στους καταπατητές, στην αυθαίρετη δόμηση, στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των σκουπιδότοπων, στην απουσία του δασικού κτηματολογίου και στην έλλειψη πυροσβεστικής συνείδησης από τη μεριά των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ